Наградите Еми: Кои са „героите” на вечерта

eva.bg 18 September 2018

Екипът на "Игра на тронове"

Снимка: getty images/guliver

79-тото издание на наградите Еми направи понеделнишката вечер по-звездна от всякога. Много обичани сериали и актьори получиха чаканото отличие, а други не успяха. Според критиците това е първият път от 20 години, когато HBO не доминира над всички в наградите. Каналът и платформата Netflix се сдобиха с по 23 награди.

Майкъл Че и Колин Джост бяха домакини на вечерта. Интересен факт е, че движението Me Too, опълчващо се срещу сексуалното насилие, не беше една от основните теми на тазгодишната церемония.

Любимият на всички сериал „Игра на тронове” отново безкомпромисно бе отличен с награда за най-добра драма, като това е четвъртият път, в който сериалът взема превес над другите в тази категория за последните четири години. Независимо, че фентъзито на HBO излъчи последния си сезон преди цели 13 месеца, гласовете отново натежаха в негова полза.

Останалите награди на HBO бяха раздадени сред категориите за най-добри актьори, сред които победители бяха Хенри Уинклър („Бари”), Бил Хейдър („Бари”), Танди Нютън („Западен свят”) и Питър Динклидж („Игра на тронове”). Динклидж отправи специални благодарности на създателите Дейвид Бениоф и Дани Вайс: „Благодаря ви, че променихте живота ми. Вече не мога да се разхождам спокойно по улиците”, пошегува се актьорът.

Друго голямо отличие получи сериалът „Удивителната мисис Мейзъл”. Той спечели пет награди Еми, включително и такава за най-добър комедиен сериал.

За Хенри Уинклър това е първа награда Еми, спечелена за ролята му в „Бари”. Глен Уайс спечели награда за режисурата си на последната церемония на наградите Оскар. Той използва случая, за да предложи брак на приятелката си.

Сериалът „Убийството на Джани Версаче” беше удостоен с Еми за най-добри лимитирани серии. Дарън Крис пък взе Еми за най-добър актьор в същия сериал.

Рейчъл Броснан беше наградена за най-добра комедийна актриса за ролята си в „Удивителната мисис Мейзъл”. Най-добра актриса в категория драма спечели Клеър Фой, за играта си в „Короната”.

Матю Рийз получи Еми в категория драма за ролята си в сериала „Американците”. Танди Нютън бе обявена за най-добра поддържаща роля за драмата „Западен свят”. За режисурата си на драматичния сериал „Короната”, Стивън Долдри също грабна Еми.

Пълният списък със спечелилите може да видите тук

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР