Ароматни зехтини

Диана Шингарова 16 August 2018

Снимка: Диана Шингарова

Подправките попиват ароматите на лятото. А когато сложите в бутилка зехтин мащерка, риган, или магданоз, див лук, босилек или мента, естрагон, а защо не и люти чушлета, получавате безценен ароматен зехтин.

Най-простият начин е ароматните треви и подправки да се измият, изсушат и сложат в бутилка екстра върджин зехтин. По-професионалният подход пък изисква те да се накиснат в равни части вода и оцет, след това грижливо да се изсушат и чак тогава да се сложат в зехтин. Така те имат по-голяма трайност.

Но целият номер е в комбинацията от подправки. Например босилек и скилидка чесън е класика, люто чушле и риган, или мащерка и лимонова кора е пикантна поезия, дафинов лист, розов пипер и розмарин е изисканост. А бутилките, без етикети или със собственоръчно направени и вързани с натурална рафия, са истински аксесоар в кухнята.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР