За всички, които обичат миди и морски дарове, предлагам една класическа рецепта, обогатена с огнена щипка пикантност и лек аромат на медовина.
Необходими продукти: 1 кг миди, зехтин, 1 морков, 1 малка глава лук, 3 скилидки чесън, малка връзка копър и магданоз, 1 каф. чаша медовина (или бяло вино), 1 лимон, лют пипер
Начин на приготвяне: Почистете мидите много добре. Изберете 5-литрова тенджера. В зехтин гответе ситно нарязаните лук, чесън и моркови. Добавете мидите, копъра, магданоза и малко лют пипер. Добавете медовина или бяло вино. Разбъркайте добре и гответе под капак, докато мидите се отворят.Поднесете с резени лимон, хляб и охладено вино.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА