Защо Меган Маркъл трябва да върне подаръците за рождения си ден

eva.bg 08 август 2018

Снимка: getty images/guliver

Тази събота Меган Маркъл навърши 37 години и за първи път отбеляза рождения си ден като херцогиня на Съсекс и съпруга на принц Хари. Да бъдеш част от английския кралски двор обаче си има и доста минуси, които са свързани най-вече с протокола, етикета на поведение и стриктните правила. Е, оказва се, че част от тях са свързани и с рождените дни.

Меган Маркъл със сигурност е получила доста подаръци за рождения си ден, доста повече в сравнение с миналата година, когато не беше кралска особа. За нейно съжаление обаче, ще трябва да върне повечето от тях или поне онези, които не са съобразени с етикета. А според кралския протокол нито един член на монархията не може да получава за рождения си ден подаръци над 150 английски лири, при положение, че не са от членове на семейството.

Ще трябва да върне и всякакви противоречиви или скандални книги, вещи и аксесоари, свързани с реклама на различни компании и корпорации. Ако случайно е получила подаръци под формата на парични средства, също ще трябва да ги върне.

Позволени са й сувенири, цветя, храна, парични дарения за благотворителни каузи, подаръци от фондации и правителствените служби.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР