Документален филм за спасителната операция в Тайланд

Едночасовата лента ще бъде излъчена тази неделя, 22 юли

eva.bg 16 юли 2018

От момента, в който стана ясна тъжната новина, че 12 тайландски футболисти и 25 годишният им треньор са заседнали в пещерен комплекс близо до границата с Мианмар, светът следи всеки детайл по спасителната и възстановителна операция. За повече от две седмици, фактите за това как групата се е озовала в пещерата и последващата организация на спасители по цял свят са доказателство за силата на човешкия дух. В същото време, неочакваната и трагична смърт на един от спасителните водолази, подчерта още повече сериозността на ситуацията.

Но с всяко извадено дете, остават много въпроси. Защо са били там? Как са оцелели близо 2 седмици без храна и без да могат да плуват? Какво ще бъде психическото и физическото им състояние след това преживяване? Какво ще коства спасяването на групата от тази коварна пещера, и защо уникалната геология на пещерата се оказа толкова предизвикателна? „Спасяването на децата от тайландската пещера“ ще бъде първият документален филм, който ще разгърне и разгледа от всички ъгли тази невероятна спасителна операция.

Продуциран съвместно с ITN Productions, филмът на Discovery разкрива човешката и научна драма, която се крие зад една от най-трудните спасителни операции осъществени в историята на човечеството. С ексклузивното включване на хора – включително членове на семействата – които са се будили и заспивали със събитията, „Спасяването на децата от тайландската пещера“ ще се концентрира върху възтържествуването на човешкия дух и удивителните научни и технологични иновации, използвани, за да се осъществи тази операция. Едночасовият филм ще бъде излъчен в неделя, 22 юли от 21:00 ч. по Discovery Channel.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР