Васил Бинев - мъжът на Силвия Лулчева

Ама това ли е на Силвия Лулчева мъжът й? Така възкликнаха голяма част от зрителите на телевизионния сериал „Откраднат живот“ по Нова телевизия, когато в петия му сезон се появи нов, непознат досега герой – мафиотът Иво Фотев

Ваня Шекерова 12 July 2018

Снимка: Микаел Стефанов

Честно казано, не знаех, че Силвето и Васил нямат брак след първия кратък несполучлив опит на Лулчева. Във всичките ни разговори с нея просто не е ставало дума за това дали са официално женени, или просто съжителстват под един покрив вече 20 години. В тези наши разговори Васил не е участвал – само е присъствал виртуално, почти така, както присъства и в киното и телевизията – като глас зад кадър. Гледала съм го само веднъж на сцената на Театъра на армията в „Трамвай желание“. Беше в малка роля, тази на доктора, но го запомних – елегантен, с бял костюм и дълга до раменете коса. Сега Васил казва, че са го подстригали заради ролята на мафиота Иво Фотев в сериала „Откраднат живот“ по Нова телевизия. „От трийсет години не бях си виждал ушите“ е неговият начин да отбележи промяната.

Васил е спокойният, търпелив и благ мъж, който отбива темперамента и бъбривостта на Силвето още от първия миг, в който са се срещнали. Естествено, на дублаж на някакъв сериал, Силвето си го спомня като „Незабравимата“. Васил, който е с 12 години по-голям от нея, бил впечатлен от току-що включилата се в дублажа млада колежка с изключителен глас, която с лекота вършела работата си и се отличавала с невероятно чувство за хумор. „Сигурно съм разказвала в почивките мръсни вицове – смее се Лулчева. – Аз други не знам.“ И тутакси ни разсмива с вица за влюбения в богомолка щурец. Казва, че Васил я развълнувал не само със сините си очи и изсеченото си лице, а и с гласа си – ах, как звучи този глас, когато говори само на теб, в ухото ти! На мен направо ми се подкосиха краката, докато уговарях по телефона срещата ни.

И въобще не се съмнявам, че Силвето веднага подала сигнал за взаимност към интереса на Васил към нея – поканила го на вечеря и го нагостила със зелен фасул и грис халва. И така от дублаж на дублаж и от вечеря на вечеря се родила дъщеря им Елица, името на която Васил сънувал. Със сините очи на баща си и с къдриците, само че руси – на майка си, Елица прилича на тате по начина, по който се затваря и „отмъщава“ с мълчание. В дома на артистичната двойка няма да чуете разговор във висока октава – Бинев се определя като „сръдльо“, на всяка несправедливост реагира с ледено мълчание. За 2-3 дни, докато му мине. Но през това време се измъчва с размисли, с очакване партньорката му да го разбере и сама да се досети, че не е права. А тя, нали е по-сербез, каже си каквото й е на душата и й мине. Пък и като истински Лъв успява да наложи своето – и с хомеопатия да лекува всички край нея, и да изпрати Васил на фитнес винаги, когато се залавя да чисти вкъщи, и да го накара да събира и изхвърля разделно отпадъците, и да превърне пространството отстрани и отзад на кооперацията им от паркинг в градинка. Не успя само да роди братче или сестриче на Елица, въпреки че и тримата в семейството й много искаха. „Пускаме тото редовно, споделяше Силвето преди години, но не ни излизат топките“. После довери, че я диагностицирали с вторичен стерилитет.   

Преди „да се покрие“ в дублажа със своя вариабилен глас, който с течение на времето взел да боботи, Васил Бинев е завършил ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“, играл по разпределение в Добричкия театър в най-силните му години. После Недялко Йорданов го извикал в Бургас, където прави ролята на Екзекутора от „Убийството на Гонзаго“.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР