Лунно мляко за спокоен сън

Лунното мляко (Moon milk) e най-новият уелнес тренд в света

Елка Влаховска 28 June 2018

Снимка: Instagram/nutraorganics

От детството помним, че чашата подсладено топло мляко преди заспиване ни кара да се почувстваме по-спокойни и да се отпуснем в прегръдките на съня. Това е валидно с пълна сила и днес, но рецептата придобива модерен вариант.

Вместо да се ориентираме към медикаменти, които понякога водят и до привикване с тях, по-добре да заложим на Лунното мляко, което в момента е най-показваната в различни интерпретации напитка в здравословните постове в инстаграм.

Версията 2018 на млякото за спокоен сън е в аюрведа вариант.

В любимата си чаша вместо краве мляко затопляме леко ядково мляко. Тук може да видите как се приготвя. Добавяме любим подсладител – мед или кленов сироп и щипка адаптогени на прах (хранителни добавки, които се продават в магазините за здравословно хранене и помагат за укрепване на имунната система и за баланс на хормоните). Те имат също ролята и да подпомагат организма при тежки физически натоварвания или при силен психологически стрес.

За Лунното мляко се използват натурални адаптогени като билката Ашваганда (наричана „индийския женшен“) или гъбите Рейши, използвани в китайската народна медицина от хилядолетия. В Лунното мляко може да се добави всичко, което е приятно на вкус, като канела или ванилия, а дори и украсата му с цветче лавандула или някое друго ядивно цвете, вече настройва ума на по-спокойна вълна.

За още по-добър ефект на успокояване на нервното напрежение и приканване към здравословен сън се препоръчва Лунното мляко да се пие по едно и също време преди лягане и по възможност след като сме изключили телевизора, лаптопа и мобилния телефон.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР