Новата роля на жените в бизнеса

eva.bg 18 June 2018

Годишната среща на ForbesWoman Society събра жени лидери от различни сфери с активни позиции на форума #REDEFINEPOWER, който се проведе на 14 юни в Capital Fort.Темата е заимствана от годишната среща на жените лидери ForbesWoman Summit 2018, която се проведе на 12 -13 юни в Ню Йорк. Гостите на събитието коментираха как се променя смисълът на думата власт чрез иновациите и напредъка, които разрушават стария ред.

Мотивационен лектор на събитието беше Боряна Рачева – Йотова, която е вицепрезидент и директор на развойната дейност на Factset. Нейната презентация бе с фокус „Властта и силата.

Анна-Мари Виламовска, която е изпълнителен директор на „Работещи идеи” бе модератор на дискусионния панел Балансът на жените в IT индустрията, в който участие взеха Радослав Николов, изпълнителен директор на SAP Labs, Диана Стефанова, управляващ директор на VMware, Миглена Узунова, старши директор човешки ресурси на A1 и Ивелина Абаджиева, основател на Innovation Center.

В интервю на живо Севдалина Василева, изпълнителен директор и член на управителния съвет на Първа Инвестиционна Банка разговаря с Пламен Русев - председател на борда на Webit.Foundation на тема: "Какво търсят жените в бизнеса".

Дамите участваха в отворена дискусия на тема: „Кои са предпоставките за разместване на силите в корпоративния свят?“. Те се обединиха около пет основни фактора: дигитализация, еманципация, равенство, индивидуализъм,образование.

Клубът на ForbesWoman Society прие 9 нови члена: Милена Попова, главен редактор списание EVA, Жаклин Вагенщайн, собственик на Colibri, Мила Кръстева, собственик на MATE Bulgaria, Юлияна Дончева, бизнесдама, Невена Стоянова, изпълнителен директор на Luximmo Finest Estates, Боряна Рачева, вицепрезидент Factset, Дейзи Христова, собственик на Beauty Bakery, Дорина Добрева, изпълнителен директор Assist, Камелия Митова, собственик „Биоигри“.

 

Събитието, проведено със съдействието на: FiBank, Domaine Boyar, Audi, Giorgio Armani Beauty, FREYWILLE, Adella Clinic, бе източник на вдъхновение, което помага на жените лидери в България да реализират своя потенциал и да достигнат нови висоти.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР