3 горещи лондонски адреса

Как да си прекараме времето добре в столицата на Обединеното кралство

Елка Влаховска 12 June 2018

Kettner's

Шампанско в Kettner's

Разнообразие от различни марки шампанско и авторски коктейли са новото модно изкушение в появилия се неотдавна на лондонската карта хотел Kettner's. Старинната реставрирана сграда е само с 33 стаи, декорирани с ръчно рисувани тапети и полилеи в стил ар нуво. Ресторантът на хотела предлага кухня с френски уклон и ястия, приготвени с фермерски пресни продукти. Шампанско барът е истинската примамка за гостите - ценители на божествената напитка.

Обяд в Londrino

Ресторантът, който се намира недалече от Лондонския мост, е проект на младия и талантлив шеф-готвач Леандро Карейра. Градските гурмани вече правят залагания кога ще получи първата си звезда Мишлен. Ястията са вдъхновени от португалската кухня, много от морските продукти са поръчвани именно оттам. Октопод, миди, риба тон и дива скумрия са приготвени виртуозно и с неочаквани сосове и гарнитури. В кухнята на Карейра се използват и местни фермерски зеленчукови продукти, подложени на дива ферментация.

Чай в Arthur’s

След удовлетворителен шопинг в универсалния магазин Liberty (шаловете и чантите там са must see), лондончани според добрата английска традиция пият чай със сладкиши, точно в 5, в Arthur’s. Ресторантът се намира в магазина и е приятно място за споделяне колко успешно сме опразнили кредитната си карта. 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР