Как модерното изкуство отразява „Линия 7“ в Пловдив

28 May 2018

платно на един от участниците във фестивала Gideon Smilansky от Израел

На 31-ви май от 18, 30 часа в Залите за временни експозиции на Градската галерия на ул. „Княз Александър I“ 15 в Пловдив се открива изложбата на участниците в тазгодишното издание на 27-я фестивал „Процес-Пространство“, която ще продължи до 16 юни. В нея ще може да видите творбите на поканените за участие артисти от Мексико, Израел, Германия, Япония, Сърбия, Литва, както и от България – автори, работещи в сферата на живописта, фотографията и инсталацията, използващи индивидуални методи на изказ. 

Мотото на фестивала „Линия 7“ е свързано с една от най-дългите автобусни линии, преминаващи през града на тепетата. Линията пресича града от юг на север през река Марица. Маршрутът представя обичайни сцени от живота на пловдивчани, наблюдава се ежедневието им, улавя се ритъмът на града. От друга страна числото седем има символичен характер от праисторическите времена и би могло да се отнесе до редица исторически, митични и нумерологични факти.

Организатори на фестивала са Пенка Минчева, Христина Бобокова, Димитър Грозданов. Асистент - организатори са Невена Дернева, Матиас Рот и други приятели на проявата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР