Досието на Морган Фрийман

eva.bg 26 May 2018

В деня, в който холивудският продуцент Харви Уайнстийн, обвинен от десетки жени в различни форми на сексуално посегателство, се предаде на полицията, 81-годишният актьор Морган Фрийман бе обвинен от 8 жени в сексуален тормоз и неподходящо поведение. Макар да се извини на всички, които неволно е накарал да се почувстват неудобно или пък застрашени, актьорът категорично отрече да има друга вина, освен може би употребата на неподходящи шеги. „Чувствам се съсипан, че всичко, което съм градил в продължение на 80 години може да бъде унищожено за броени часове. Не е честно да се сравняват неприлични думи или шеги със сексуално насилие“ – казва актьорът.

Само че Морган Фрийман не може да се похвали със снежнобяло досие. През 2012 г. не само таблоидите, но и някои от по-сериозните издания, публикуваха новината, че актьорът има връзка с 40 години по-младата Идън Хайнс, негова доведена внучка .

Между Фриймън и Идън няма кръвна връзка. По време на първия си брак той и жена му осиновяват Жанет, биологичната майка на Идън. След развода им Фрийман продължава да се грижи за Жанет, заедно с втората си съпруга, а когато се ражда Идън, поема грижите и за нея.

По-късно актьорът и доведената му внучка често се появяват на светски събития хванати за ръка и според слуховете дори обмислят да сключат брак. От един момент нататък обаче и двамата категорично започват да отричат всякакви подобни слухове, определяйки ги като „ абсурдни“, „позорни“ и „отвратителни“.

През 2017 г. обаче се случва трагедия – 33-годишната тогава Идън е убита с нож от приятеля си Ламар, който е наркозависим. Пред следствените органи Ламар също казва, че Идън му е споделяла, че Фрийман е правил секс с нея.

Истината за Идън Хайнс едва ли някога ще излезе наяве. Въпросът е дали тази тъмна сянка от миналото на Морган Фрийман ще окаже влияние върху обвиненията, отправени към него сега. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР