По червения килим на фестивала в Кан

71-то издание бе открито снощи с премиерата на филма „Everybody Knows“, където в главните роли са Хавиер Бардем и Пенелопе Крус

eva.bg 09 May 2018

Хавиер Бардем и Пенелопе Крус

Снимка: getty images

С премиерата на филма „Everybody Knows“ снощи в Кан бе даден стартът на 71-то издание на фестивала. Червеният килим на престижен кинофорум като този обикновено е почти толкова интересен, колкото и филмовата програма, особено пък, когато става въпрос за откриването. Снощи обаче звездният блясък дойде най-вече от страна на журито и актьорите в главните роли на „Everybody Knows“ Хавиер Бардем и Пенелопе Крус. По-слабото звездно присъствие до голяма степен се дължи на факта, че предната вечер в Ню Йорк се състоя балът на музея „Метрополитън” и почти всички известни личности бяха там. Със сигурност обаче голяма част от тях ще прелетят Океана, за да отскочат до Френската Ривиера през следващите дни.

Вчера в Кан, пред обективите на стотици фотографи от цял свят, застанаха с целия си блясък освен съпрузите Хавиер Бардем и Пенелопе Крус, тяхната добра приятелка и колежка Джулиан Мур в уникална червена рокля на Givenchy, както и любимката на фестивала Кристен Стюарт, която почти всяка година е сред VIP гостите, но този път е в качеството си на жури, така че ще я виждаме често на червения килим. Ще се радваме често и на звездното присъствие на Кейт Бланшет, която пък е председател на журито. Актрисата бе с впечатляваща черна рокля на Armani, като любопитен факт е, че не я облича за първи път. Явно е сметнала, че е прекалено красива, за да я заключи в дрешника, защото със същия тоалет бе и на наградите Златен глобус през 2014 година. За откриването дойдоха още Джорджия Мей Джагър, Киара Мастрояни, Изабел Аджани, Леа Сейду и други. В галерията ни може да видите всички звезди от червения килим.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР