Устойчива красота, част 3

С колекцията H&M Conscious Exclusive 2018 и журналиста Диана Алексиева

Кристина Симидчийска 18 April 2018

фотография: Елена Ненкова грим: Елиза Попова коса: Парашкев Тодоров-Финчи, гардероб: H&M Conscious Exclusive 2018. Кадрите са заснети с любезното съдействие на галерия The Fridge

Новата колекция H&M Conscious Exclusive 2018 за пореден път доказва, че модата не само може, но и трябва да дава пример със съзнателната си грижа за природата. Вдъхновени от съюза между впечатляващия дизайн и непрестанното търсене на нови екологични материи, поканихме три не по-малко вдъхновяващи дами да разкрият своята гледна точка към устойчивия начин на живот и да споделят няколко добри съвета как да се присъединим към мисията за по-устойчиво бъдеще.

Третата очарователна дама в красивия ни проект е журналистът Диана Алексиева, позната ни не само от малкия екран, но и като създател на онлайн платформата Interview.to. Зад нежните й сини очи се крие остър ум и силен характер, неустоима комбинация подчертаваща не само женственото й излъчване, но и лекотата, с която надниква в душата на събеседниците си.

Как съвместяваш мисълта за устойчив начин на живот с всекидневието си?

Нека бъдем честни - много е трудно за поколение, което е изкарало известно време в мизерията на комунизма, да се научи да ходи на пазар с една и съща торбичка, та била тя и много "тренди". В същото време осъзнаването, че планетата ни буквално "издиша", би трябвало да ни прави малко по-отговорни. Дори малко по-практични. Като започнем от простите неща - да загасяме лампите в помещенията, в които не сме, като се движим повече пеша, отколкото с автомобилите си, като изхвърляме разделно боклука си или намерим начин да го сведем до минимум.

На какво задължително трябва да научим децата си, за да израснат с мисълта за по-устойчиво бъдеще?

Опитвам се да ги науча, че Земята има капацитет, че трябва да се грижим за нея така, както се грижим за къщата си и за нас самите. Че източниците ѝ са на изчерпване и, за съжаление, на тяхното поколение се пада трудната задача да "пометат" след няколко силно консуматорски поколения. Обяснявам го с по-прости думи, разбира се, но забелязвам, че вече и в училище говорят за това, така че - нашите деца ще са подготвени. А и има една поговорка "Детето няма да чуе съветите ти, но ще последва примера ти".

Какво е устойчив стил за теб?

Накратко - продукти, изработени от органично отгледани или рециклирани материали, грижи за природата и пестене на ресурсите ѝ.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР