Поканите са разпратени

eva.bg 23 March 2018

Снимка: getty images/guliver

Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл вече наближава и почти не минава ден без от двореца Кенсингтън да разкрият някоя подробност около подготовката й. Поканите вече са разпратени - 600 гости ще присъстват на церемонията в параклиса „Сейнт Джордж“ в замъка Уиндзор на 19 май, от 12 на обяд. Те са поканени и на официален обяд след това, на който домакин ще бъде Кралицата. По-късно вечерта 200 гости ще бъдат посрещнати на прием във Фрогмор Хаус, а негов домакин ще бъде бащата на младоженеца – принц Чарлз.

Поканите са щамповани на машина от 1930 г, със златно и черно американско мастило, върху английска хартия, след това са „изпечени“ и ръбовете им са позлатени - може да ги видите в галерията ни. На тях е посочен и задължителният дрескод за сватбата – фрак или костюм за мъжете, а за жените – официална рокля и шапка. От 1985 г. кралските покани се печатат само от „Barnard and Westwood“. А те разбира се пазят в пълна тайна имената на гостите.

Наскоро стана ясно и каква ще е сватбената торта – с вкус на сладък лимон и бъз, с богати пролетни аромати, покрита с маслен крем и украсена със свежи цветя. Тя ще бъде изработена от Клеър Птак, собственичка на лондонската пекарна Violet Bakery.

Все още не е оповестено кой дизайнер е избран да ушие сватбената рокля на Меган, а на Острова отдавна вървят залагания за името му.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР