Номинираните за Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев”

23 March 2018

Ясни са имената на номираните  за Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2018. Официалната церемония по връчване на наградата ще е на 30 април. Пет изгряващи звезди от различни арт сфери ще се борят за престижното отличие. Ето ги и тях:

Кристиян Малинов – фентъзи писател
Номиниран е за впечатляващата си отдаденост по създаването на авторската си фентъзи поредица „Недосегаем“ и трите вече издадени книги от нея, за пробива на американския пазар, за смелостта да адаптира сънищата си и да ги претворява в увлекателни истории.

Виктория Георгиева - MOUSE – художник, стрийт арт артист
Номинирана е зa активната си разностранна дейност в широк спектър на изобразителното и визуалнo изкуствo, за експериментaлния си подход със стилове, техники, материали и повърхности, за ярко разпознаваемия си творчески отпечатък в градската среда.

Светослав Тодоров - пианист
Номиниран е за вдъхновяващите си концертни изпълнения, с които прославя България на престижни сцени по света, за целеустремеността в музикалното образование и кариера, за финеса, динамиката и ентусиазма в музицирането, за свободата да излиза отвъд класическия жанр и да експериментира.

Патриция Пъндева - актриса
Номинирана е за обещаващия си дебют на голяма сцена като Боряна в едноименната пиеса на Йордан Йовков, с който прави бърз и ярък пробив в Драматичен театър - Пловдив, за деликатното, но същевременно силно сценично присъствие и за творческия и предприемачески нюх да обедини под един покрив млади творци от различни сфери на изкуството в свое новосъздадено арт пространство.

Mixed Motion Project: Илко Илиев – фрийрънър, каскадьор и Марин Кафеджийски – оператор, фотограф
Летящият тандем е номиниран за магичната комбинация между полет и изкуство, фикция и реалност, рискова игра и кино в авторското им видео 2D RUN, спечелило голяма награда в Ню Йорк, за ефектното преплитане и взаимно допълване на талантите им и за оригиналния замисъл и подход и креативно изпълнение на проектите им.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР