Шест наистина красиви тела

Искра Ангелова, Силвия Лулчева, Нона Йотова, Стефания Колева, Кристина Янева и Нети на сцената са шест приятелки на възраст между 30 и 36 години.

Рослава Куманова 05 March 2007

Мъжете ни викат силно, докато ние се правим на красиви, слушаме внимателно, смеем се на подходящите моменти и после отиваме да оправим къщата, работата, мечтите, децата и сънищата. С магическата пръчка, която всяка от нас притежава. Тук, в тази част на света, не е прието жените да говорят силно. А в тази, сякаш воайорски подслушана пиеса, те правят тъкмо това. И няма какво да ги спре. И ние, ние сме много радостни. Защото толкова рядко ни се случва да играем и да казваме от сцената нещо, което наистина ни се е случило. Нещо истинско.

Искра Ангелова, Силвия Лулчева, Нона Йотова, Стефания Колева, Кристина Янева и Нети на сцената са шест приятелки на възраст между 30 и 36 години. Събират се на купон, за да отпразнуват забременяването на една от тях. Женско парти в бурна зимна вечер в долната част на Манхатън. Тръгва като парти, превръща с в буря от завладяващи страсти и настроения.

Авторка на тази история е американската писателка и журналистка от руско-еврейско-ирландски произход Лора Кънингам. Тя пише пиесата „Красиви тела", поставена за първи път на сцена в Ню Джърси през 1982 г. След това, 10 години по-късно, Лора Кънингам пише роман по нея - бестселър първо в САЩ, после във Великобритания, а след това и в други европейски държави, включително и в Русия.
В момента „Красиви тела" се играе в Москва, Петербург, Екатерининбург и още 2 големи града в Русия. Поставена е на българска сцена от режисьора Владимир Люцканов в театър „Сълза и смях".

Е, освен на корицата на ЕВА, идете и вижте носителката на Аскеер за главна женска роля за 2006 Силвия Лулчева в кожата на разведена писателка, имаща нещастието да се влюбва в мъже, които винаги заминават. Прекрасна домакиня, тя прекарва времето си в очакване на телефонен звън и в мечти за уютен дом и семейство. Не се лъжете, гласът й наистина ви е познат - тя е българската дубльорка на Кари от "Сексът и градът". Женена за актьора Васил Бинев, отглежда дъщеря-блондинка.

Нона Йотова е Нина, цапната в устата, леко цинична, непрекъснато е на диети. Има салон за маникюр. Малко прибързано ляга с мъжете, последната й авантюра е с дзен будистки монах. Болката й е, че майка й умира и тя страда много от това. В живота Нона е младоженка от лятото на тази година, когато се даде на ген. Богомил Бонев на сватбена церемония в гора.

Елизабет (Антоанета Добрева - Нети) е модел. Слаба, красива, отнесена, сълзлива, тя е изоставена от женения си любим и вече цяла година чака той да преодолее кризата си. Пуши постоянно и се увлича по Изтока и закономерно по йога. Нети е много убедителна в превъплъщението си, въобще тази година тя е звездата на театъра - дебютира на сцената на Народния в мюзикъла "Ах, този джаз!"

Стефания Колева се превръща в Марта - най-преуспялата от всички, има агенция за недвижими имоти. Прагматична, еснафка, нетактична, досадна. Наказана е с импотентен годеник, когото търпи, за да не даде повод за клюки. Тя не е лоша, но просто е нетърпима за околните. В живота Щефи, както колегите й приятелите я наричат, е фина и интелигентна дама, наскоро разведена, с дъщеря. Промени прическата и цвета на косата си, хвърли се да учи здраво английски.

Сю Карол (Кристина Янева) е нереализирана актриса, която работи като сервитьорка. Без деца, прекалява с алкохола, но е трогателна. Току-що е напуснала е мъжа си, който й изневерява. Тя е най-трагична от всички, защото се опитва да преодолее голямата си болка и не оставя никой в залата безразличен към нея. В действителността Буба е многообещаваща актриса от театъра на армията, на която не й стига популярност, само защото телевизиите още не са я показвали. Скоро й предстои премиера на "Куклен дом".

Виновницата за партито - в действителния и преносния смисъл на думата - Искра Ангелова (Клер) е музикантка, авантюристка и бунтарка по природа. Въпреки незавидното финансово положение, в което се намира, тя е решила да остави детето, заченато в една единствена романтична нощ с почти непознат мъж. Клер вярва в любовта и в чудесата.

Искра също. „Аз толкова много харесах пиесата, че провидях в една от героините себе си. Момиче, което е пътувало по целия свят, издържа се само, авантюристично е следвало поривите си към изкуството, не се отказва, правило е какво ли не през живота си, преживяло е голяма любов, продължава наивно да вярва в доброто, в любовта. И, нали не се учудваме на този парадокс, е също толкова самотно, колкото и останалите. Но, за разлика от тях, все още вярва в чудото и е взело решение. Да роди дете.

Защото само едно дете може да ни изведе от ада на нашето съвременно съществуване, защото детето ще ни обясни този свят!"

фотография светослав караджов стайлинг биляна хинова
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР