По стъпките на Дан Браун

С музея Гугенхайм в Билбао започваме новия маршрут на Дан Браун по романа му „Произход“

06 February 2018

Огромният паяк на скулпторката Луиз Буржоа

В новия си роман „Произход“ (ИК "Бард") Дан Браун защитава блестящо формулата, която донесе успех на предишните му книги. А тя е: вдигни залога и работи с най-големите шефове. В случая залогът е отговорът на най-големия въпрос – откъде идва човечеството и накъде отива, а замесените са Бог, испанският крал и световните религии. Да не забравим още една бестселърова съставка – интересни места, където да се развива действието. В „Шифърът на Леонардо“ това беше Париж, в „Шестото клеймо“ – Ватиканът, в „Ад“ – Флоренция. Дан Браун е великолепен гид, описанията му на забележителности са с 3D ефект и впечатляваща експертност и нищо чудно, че по романите му се създават туристически маршрути.

Представяме ви новия маршрут на Дан Браун – този път по „Произход“. Започваме от музея Гугенхайм в Билбао. Негова директорка в романа е годеницата на испанския принц, невероятно красивата Амбра Видал. Браун ни запознава с най-големите забележителности на музея – от огромния паяк на скулпторката Луиз Буржоа през „Плувният басейн“ на Ив Клайн до динозавърския като размер лабиринт „Тъканта на времето“ на Ричард Сера. Сградата сама по себе си е шедьовър – умопомрачителна игра с пространството, родена във въображението на архитекта Франк Гери.

Кой са останалите спирки от новия маршрут на Дан Браун ще разберете във февруарския брой на EVA, който е вече на пазара.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР