Бурлаците на EVA - 8 години по-късно

По-секси, по-известни, по-силни

Ирина Иванова 23 January 2018

от ляво надясно: Димо Алексиев, Пламен Димов, Фахрадин Фахрадинов, Антоний Аргиров, Деян Ангелов, Пенко Господинов, Дарин Ангелов, Александър Кадиев

Снимка: Павел Червенков, криейтив Георги Манов, стилист Лиляна Гергишанова, асистент мода Василен Милков, коса Калина Абрашева за "Кало", грим Валентин Вълов, координатори Милена Динкова и Ирина Иванова

През 2009 г. – точно преди осем години – EVA събра (и поразсъблече) за една екстравагантна фотосесия осем млади, талантливи и секси български актьори. Избрахме да направим с тяхна помощ забавно-сериозна реплика на прословутата картина на руския художник Иля Репин „Бурлаци на Волга“, защото макар звездите на нашите герои вече да бяха изгрели на небосклона на българските театър, кино и телевизия, всички те бяха все още в началото на актьорската си кариера и им се налагаше да бачкат здраво, за да изтеглят на брега големия кораб на успеха и късмета си.

Като че ли такава беше идеята ни, макар че сега си спомняме единствено как самоотвержено и с голи ръце късахме ризите на момчетата, докато станат досущ като тези на бурлаците на Репин, а после ги цапотехме със специални бои. Оказа се, че самите актьори пък най-ярко си спомнят страшния студ, на който бяха изложени по време на снимките в изоставена сграда някъде около Бусманци.

Осем години по-късно момчетата отново са тук (отсъства единствено Пенко Господинов) и са все така готини, но тъй като повечето от тях вече имат семейства и деца, се въздържахме да им късаме ризите. Какво още се е случило с тях? Започваме проверката.

фотография Светослав Караджов

Пламен Димов

Преди осем години Пламен бе едва на 18 – дванайсетокласник с роля в сериала „Забранена любов“, където го забелязахме и ние. „После изкарах четири романтични години в НАТФИЗ – разказва ни той, – а след като завърших, заминах за Франция, където живях две години, правих опера и съвременен балет. Беше ми готино, мислех да остана там, да уча, обаче след като се прибрах за премиерата на „Каръци“ (филмът на Ивайло Христов, в който Пламен участва заедно с Елена Телбис и Ованес Торосян – б.р.), започнах да ходя по кастинги за театърче... И вече две години съм си тук“.

В момента Пламен играе в две великолепни постановки на Народния театър – в главната роля в „Последното изкушение“ и в „Чаровното лято с неизбежните му там неприятности“, където играе мрачен лекар поне 15-ина години по-възрастен от самия него. За целта си е пуснал брадичка, с която обаче прилича на Д’Артанян. Решил е да започне по-активно с кастингите за кино, защото „очевидно не съм им най-отгоре на бюрото“.

фотография Светослав Караджов

Димо Алексиев

Димо пристига за снимките на фотосесията „Осем години по-късно“, облечен в стил бохо шик, който ужасно му отива – риза, шал и бледорозов панталон с тънък колан със змийски принт. През 2009 г. той току-що бе получил наградата „Аскеер“ за ролята си в спектакъла „Калигула“ на Явор Гърдев, а няколко години по-късно сериалът „Седем часа разлика“ го направи известен и сред най-широката аудитория. Днес е в една от главните роли в най-успешния в момента български сериал – „Откраднат живот“ – където изпълнява ролята на д-р Генадиев, но признава, че театърът все по-силно му липсва. Планира скоро да се завърне на сцената не само като актьор, но и като режисьор.

През изминалите осем години обаче най-важното нещо в живота на Димо е вече шестгодишната му дъщеря Лора (от връзката му с актрисата Ана Топалова, с която междувременно се разделиха). „Бащинството е едно от най-смислените неща, които съм направил“ – казва той.

фотография Светослав Караджов

Деян Ангелов

„Ами какво – животът ни утрепа!“ – отговаря ни Деян Ангелов на въпроса какво се случи с него през изминалите 8 години. Както се уверихме, животът не само не е „утрепал“ Деян, а на 37 той все още е в страхотна форма, от години е част от трупата на Народния театър (заедно с близнака си Дарин Ангелов) и може би най-сериозната промяна около него е свързана с факта, че вече е семеен мъж и баща на двама синове, които дори участват в култовата постановка „Хъшове“. Деян прекарва всяка свободна минута с тях. През лятото цялото семейство са обикаляли „различни морета“ в продължение на цели два месеца.

„През тези години разбрах, че искам да се занимавам със стойностен театър“ – казва ни Деян. Най-новият спектакъл, в който можем да го гледаме, е „Калигула“ на Албер Камю с реж. Диана Добрева. А в хоръра „Тексаско клане 4“ ролята му, разбира се, е на много лош човек, отглеждащ прасета и... но хайде, да не разказваме.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР