7 неща за зимна хюга

Как да направим дните през зимата по-приятни с малките неща, за които може би дори и не подозираме колко са нужни?

Елка Влаховска 21 November 2018

рамка на ИКЕА

Домът не е само място, където да подслоним глава, за да се спасим от бурите на живота. Той не е и само функционална среда за задоволяване на най-непосредствените житейски нужди. Домът е емоционален и все по-често се оказва призван да поддържа доброто състояние на духа ни. Как да направим дните през зимата по-приятни с малките неща, за които може би дори и не подозираме колко са нужни?

1. С настъпването на дигиталната ера и достъпните цени на рамкирането вече може да съживим стените с всичко, което харесваме или желаем. Не е необходимо да превръщаме дома си в изложбена зала, но винаги е много приятно, ако имаме пред очите си рамкирани постери или колажи с изображения, които са ни развълнували. Любимите снимки от летните приключения също могат да влязат в тази приятна игра на визуални емоции. 

2. Интериорните дизайнери съветват през зимата да добавим в дома допълнителен източник на светлина. Свещите са най-лесното и ефектно решение за създаване на интимна и уютна атмосфера. Но може да заложим и на малките настолни или стоящи лампи, които дават разсеяна светлина. Поставете ги на онова място, където интуитивно усещате, че мракът се сгъстява.

3. Независимо дали сте от породата хора, обсебени от минимализма, или асоциирате декоративните възглавнички с нещо отживяло, този домашен аксесоар не бива да отсъства от дома. Още повече че през този сезон черно-бялата гама е доминираща и е в унисон с графиката на зимния пейзаж отвън.

4. Място за поставяне на избраните за четене книги, албуми, периодични издания. Може да е малка масичка или кош, но тази минибиблиотека, която е винаги подръка, внася много уют в дома. Представете си как в неделната сутрин си приготвяте чаша чай или горещ шоколад и посягате към любимата книга или списание. Независимо дали ползвате киндъл или айпад, ретро усещането от прелистването на печатно произведение дава своята с нищо несравнима наслада.Място за поставяне на избраните за четене книги, албуми, периодични издания. Може да е малка масичка или кош, но тази минибиблиотека, която е винаги подръка, внася много уют в дома. Представете си как в неделната сутрин си приготвяте чаша чай или горещ шоколад и посягате към любимата книга или списание. Независимо дали ползвате киндъл или айпад, ретро усещането от прелистването на печатно произведение дава своята с нищо несравнима наслада.

5. Новият спален комплект приканва неудържимо към незабавно приплъзване в чистите му прегръдки. Ароматизатори за помещението под формата на свещи, дифузери или керамични плочки допълват удоволствието от това да си сгушен у дома в студените дни. 

6. Преметнати в края на леглото или върху дивана, одеялата и наметалата от естествени материи пораждат дори само с вида си усещането за нежно загръщане в топъл пашкул. Разнообразието на пазара е голямо, така че всеки може да избере подходящата материя и цвят. 

7. Има нещо декадентско в добре изгладената покривка за трапезата. Но колко от нас имат времето, настроението или повода да отделят време за това? Красивите подложки за сервиране са добрият заместител, който всеки ден без много усилия ще направи поднасянето на вечерята по-празнично. Разнообразието от десени и материи е голямо. Дали ще изберем красиви щампи върху лен или памук, едноцветни с кант от дантела или текстил с метализирани нишки, този малък щрих в бита създава добро настроение. През сезона ключовата дума е „ботаника“ – проявява се във формите или в десените.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР