Под елхата

Коледен wish list - за мен, за любимите ми приятелки, за новогодишната нощ, за парти, за художника в мен

Елка Влаховска 17 December 2017

Да срещна Гертруда/ Пътят на виното в Елзас е очакваното от мен пътешествие за лято 2018 г. Тази земя, преминавала ту във френско, ту в германско владение, прави най-добрите европейски бели вина от векове. Тук все още се говори на горнонемски, макар официален език да е френският, и можеш да срещнеш потомствената Гертруда в Кулата на вещиците в Шатеноа.

За любимите ми приятелки/ Представям си как ще започнем да спорим коя какво да си избере, когато отворим хитрата лисичка на Sephora. В пинятата има 10 продукта изненади: за грим, за козметична грижа и аксесоари за баня.

За мен като Джулия/ Пожелавам си за Коледа две неща – да подскажа на любимия, че копнея по парфюма La Vie est belle eclat на Lancôme, и да го даря с чаровната усмивка на Джулия Робъртс, когато получа подаръка. Тази магнетична и до днес актриса постоянно ме подсеща, че животът е хубав.

За новогодишната нощ/ Луксът никога не е излишен. Ето защо ще посрещна Нова година с великолепното шампанско на Taittinger. „Конт дьо Шампан Розе Брут Винтидж 2006“ е шампанското на графовете. Е, подразбира се, че е и на графините. От Winebox.

За художника в мен/ Дали някога ще имам собствен будоар? Едва ли, но четките за грим на Sephora са с толкова дизайнерски вид, че напълно подхождат на минималистичния ми интериор. Сами по себе си те имат собствен живот, но с удоволствие бих ги включила в моя, като се развихря с гримовете.

Фламинго в дома/ Дали долита, или отлита ятото фламинго върху декоративната възглавничка на ИКEА – никога няма да разбера. Този забавен десен ме пренася край солените води на езерото Накуру в Кения и в мечтата ми за сафари в Африка.

За него, а понякога и за мен/ Tobacco Oud Intense на Том Форд е мъжки парфюм с нотки на тютюн, сандалово дърво, кориандър. Но в него изкусително се прокрадват и два мои любими аромата – на пачули и на боб тонка. Май ще си открадвам понякога по едно „фъссс“ от коледния подарък за мъжа ми.

За парти/ Като заклет фен на чантите от гладка естествена кожа този път капанът на собственото ми желание ме изненада. Още щом видях „пухкавата“ чанта на Furla, ме обзе неудържим копнеж да се покажа с нея на всички предстоящи партита.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР