Пътеводител на заклетия купонджия

Няколко простички правила за светлия откъм преяждане и препиване период

eva.bg 29 December 2017

Празници са, нормално е да прелитате от един купон на друг. Нормално е да прекалявате и с алкохола, и с храната. Но за да запазите здравето, формата и доброто си настроение в светлия откъм преяждане и препиване период, трябва да следвате няколко основни правила. Представяме ви кратък пътеводител на заклетия купонджия, така че да не ви е нужна още цяла седмица реанимиране след настоящите празнични дни:

- Не е зле да си разрешите колко чаши ви се полагат на едно събитие. Другият начин е да наблегнете на водата - колкото повече алкохол, толкова повече вода. Идеалният вариант е след всяка чаша вино да изпивате чаша вода. На другия ден няма да ви мъчи махмурлук и кожата няма да е посивяла и уморена.

- Никога не отивайте на купона гладни. Една купичка лека зеленчукова супата, консумирана час преди купона, ще ви спаси от пристъп на наркотичен глад и излишни калории. А ако не ви се намира такава - изяжте 2 ябълки или изпийте чаша айран от нискомаслено мляко.

- Когато сте на гости на най-добрите си приятели, не си струва да се чувствате задължени да изядете всичко в чинията. Ако нещо не ви хареса – просто не го яжте. За да не обидите домакините, кажете, че сте на диета.

- Чаша сок ще ви помогне да се освободите от токсините. Велика комбинация в това отношение е сокът от моркови, целина и домати. Дори само доматеният сок с малко магданоз върши чудеса.

- Алкохолът нарушава съня и затова сутрин се чувствате уморени, дори и да сте спали 10 часа. Колкото и да сте уморена след партито, проветрете добре стаята, намалете топлината и сложете мокра кърпа върху радиатора, а до леглото - бутилка с минерална вода.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР