В Китай не искат Джиджи и Кейти Пери

eva.bg 17 November 2017

Джиджи Хадид

Снимка: getty images/guliver

Тази година модното ревю на Victoria's Secret, което всъщност по традиция е истински шоу спектакъл, трябва да се проведе в Шанхай и това се оказа сериозен проблем точно на финалната права. Модното шоу ще е в понеделник, а днес става ясно, че един от емблематичните „ангели“ на марката няма да присъства. Джиджи Хадид съобщи, че за нейно огромно съжаление няма да участва в ревюто, без обаче да посочва каква е причината. Западните медии бързо разкриха за какво става въпрос.

Китайците не искат Джиджи Хадид заради расистка шега от нейна страна. Става въпрос за видео, в което тя присвива очи, имитирайки курабийка с фигурата на Буда, а според азиатците това било голяма обида. Още от септември в Китай стартира онлайн кампания, призовавайки към бойкот на Джиджи и въпреки че тя се извини, явно е ядосала толкова много китайския народ, че в крайна сметка се оказа, че не е добре дошла.

Локацията на тазгодишното шоу се превърна в проблем и за Кейти Пери, която трябваше да пее на ревюто. Заради нейн концерт през 2015 година, когато се появи на сцената обвита в знамето на Тайван, сега й е забранено да стъпва в Китай. И по всичко личи, че тази забрана ще е до живот. Първоначално й били дали виза за модния спектакъл, но в последния момент китайските власти размислили.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР