Да бъдеш Леонардо ди Каприо

Лео на 43! И все още единствено наш!

eva.bg 11 November 2017

Снимка: getty images/guliver

Леонардо ди Каприо днес става на 43. По този повод споделяме с вас 5 интересни факти от живота му, открити от Vogue.

Честит Рожден Ден на момчето, което:

 1. ...отказа да послуша агента си, според когото името му Леонардо не било подходящо за Холивуд и трябвало да си измисли друго. Майката на Лео Ирмелин му дава това име, тъй като за първи път го усеща да рита в корема й, докато гледа картина на Леонардо да Винчи. Затова двамата с майка му - Лео тогава е само на 11 години - решават просто да изчакат. Две години по-късно Ди Каприо и мама Ирмелин попадат на агент, който няма претенции към името му и... знаете как продължава историята. Още на 19 години Лео е номиниран за Оскар за ролята си в "Защо тъгува Гилбърт Грейп" на Ласе Халстрьом, където си партнира с Джони Деп.

2. ...така плени богинята на 90-те Шарън Стоун, че тя му даде в аванс част от хонорара си за филма „Бърз или мъртъв“ (1997), още преди да са започнали снимките, тъй като продуцентите все още се колебаят дали да го вземат, а тя иска да е сигурна, че ще го има до себе си във филма. 37-годишната тогава Стоун казва: „Той е чудовищно добър! Бях готова да го нося на гръб от караваната му до снимачната площадка само и само той да изиграе тази роля. За щастие Лео е много земен човек и сам си изминаваше това разстояние“

3. ...предпочита трудния път, първо отказва предложената му роля на бедния художник Джак Доусън от „Титаник“, тъй като смята, че героят му не преминава през различни препятствия. Едва, когато агентът му успява да го убеди колко е трудно да въздействаш силно емоционално на зрителя, без да изглежда, че правиш нещо кой знае какво, той се съгласява.

4. ... не се поколеба да признае, че обсесивното разстройство, от което страда още като дете, се е завърнало по време на снимките на филма "Авиаторът". "Когато отивах към снимачната площадка трябваше да се връщам по няколко пъти, за да стъпя върху точно определени места и да извърша точно определени неща. Този кошмар продължи през целия снимачен период и няколко месеца след това".

 5. ...има в банковата си сметка около 245 милиона долара като голяма част от тях инвестира в различни инициативи на фондацията си, занимаваща с опазване на околната среда, разбира от бизнес не по-малко, отколкото от кино. Последната му голяма инвестиция са 55 млн. долара в компания за матраци и факт е, че тази компания всяка година удвоява печалбата си.

И ние всяка година удвояваме причините си да сме влюбени в Лео, нали?

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР