Скандалът с Кевин Спейси сложи край на „Къща от карти“

eva.bg 31 October 2017

Снимка: getty images/guliver

Шестият сезон на хитовия сериал „Къща от карти“ ще е последен. От Netflix решиха да спрат шоуто заради скандала с Кевин Спейси, който започна да набира същата лавинообразна сила, подобно на  този с Харви Уайнстийн. Шестият сезон вече е заснет и ще бъде излъчен догодина, но седми със сигурност няма да има.

Спейси бе обвинен от свои колеги, че е поредният сексуален хищник в Холивуд, че пак всички са били наясно и всички са си мълчали. Други пък директно укориха Спейси, че нарочно заложи на картата „аз съм гей“, въпреки че отдавна се е знаело, че е такъв, за да се опита да отклони вниманието от обвиненията на Антъни Рап, че се е опитал да се възползва от него сексуално през далечната 1986, когато е бил едва на 14 години.

В скандала се намеси и по-големият брат на Спейси, който в интервю за „Дейли Мейл“ заяви, че баща им е бил педофил. И въпреки че Кевин Спейси се е правил, че не вижда и не знае нищо, върху брат му редовно е упражнявано сексуално насилие от баща им. Майка им също е била наясно, но и тя е се е правила, че подобен проблем не съществува.

Освен официалното изявление от вчера, в което Спейси се извини на Рап, твърдейки обаче, че не си спомня за случилото се, и в което за първи път публично обяви, че е гей, друг коментар поне засега няма. Ако скандалът продължава да се разраства обаче, едва ли ще може да запази още дълго време мълчание.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР