Кевин Спейси: Избрах да живея като гей

Антъни Рап обвини актьора, че се е опитал да се възползва от него сексуално

eva.bg 30 October 2017

Снимка: getty images/guliver

Актьорът Антъни Рап обвини публично Кевин Спейси, че се е опитал да се възползва от него сексуално, когато е бил на 14 години. Според него случката се разиграла през 1986 година, когато и двамата играели на Броудей, но в различни постановки.

Антъни Рап

Една вечер 26-годишният по това време Спейси поканил Антъни в апартамента си в Манхатън на парти. В един момент обаче на 14-годишния Антъни му доскучало и отишъл да гледа телевизия в спалнята на Кевин Спейси. Малко след полунощ осъзнал, че всички останали гости са си тръгнали и той е останал последен. Именно тогава Спейси влязъл в спалнята, вдигнал го на ръце „както се носят булките“, а Рап не се възпротивил, защото „още не можел да осъзнае какво се случва“. Кевин Спейси го поставил на леглото и легнал върху него, опитвайки се да го съблазни, но Антъни избягал. Тази история бе публикувана в американските медии, като поводът чак сега да бъде разказана, са вълната от признания за сексуален тормоз от страна на противоположния пол, която предизвика скандалът с продуцента Харви Уайнстийн.

В отговор на отправените обвинения Кевин Спейси заяви в изявление в социалните мрежи: „Аз съм повече от ужасен да чуя тази история. Наистина нямам спомен за нея, защото това би трябвало да се е случило преди 30 години. Но ако наистина съм се държал така, както той обяснява, му дължа най-искрени извинения, защото това е ужасно неподходящо поведение на един пиян човек. Много съжалявам, че толкова години е живял с това чувство“, написа в профила си в Twitter Кевин Спейси. По-интересна обаче е следващата част от изявлението му, в която 58-годишният актьор признава, че е гей.

Тази история ми даде кураж да говоря за други важни неща в живота ми. Знам, че има много истории за мен, като голяма част от тях се подхранват от факта, че не говоря за личния си живот. Най-близките до мен обаче знаят, че съм имал връзки и с мъже, и с жени. През целия си живот съм обичал и съм имал много романтични отношения с мъже и сега избирам да живея като гей. Искам да съм достатъчно искрен относно тези неща и в тази връзка започвам със сериозен анализ на собственото си поведение“, заключава той.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР