Деян Донков като Калигула

Премиерата е след броени дни – на 27 октомври в Народния театър

eva.bg 24 October 2017

„Деян Донков е вихър от емоции. Може да бъде какъвто си иска – чувствителен, хладен, безчувствен и див. Стихиен е, пълен с огромна енергия и фин в същото време. Прави впечатление на актьор, който обожава работата си, разтваря се в ролите си с безмерна лекота и съвършен усет за детайл. Все едно живее различни животи. На бас, че ако попадне в огледална зала, от всяко огледало ще надникне различен образ!“ Такъв видяхме Деян Донков преди шест години, когато вдъхновени от таланта му да се превъплъщава във всякакви образи, го накарахме да ни изиграе женската си същност.

Именно заради уникалните метаморфози на Деян Донков, нямаме търпение да го видим и в най-новата: ролята на Калигула в едноименната постановка по Албер Камю. Премиерата е след броени дни – на 27 октомври в Народния театър, а онези, които са много, много закъснели с билетите, може да опитат да потърсят свободни места за следващите дати - 9 и 18 ноември, 18 и 31 декември 2017 г. Режисьор е Диана Добрева, а освен Донков, на сцената ще видите Жорета Николова, Александра Василева, Йордан Биков, Деян Ангелов, Биляна Петринска, Елена Петрова, Йосиф Шамли, Зафир Раджаб, Стефан Къшев, Вяра Табакова, Цветан Пейчев, Калоян Стойчев, Кирил Недков, Албена Ставрева, Славена Зайкова, Елица Йовчева, Ирина Митева, Ахмед Юмер, Александър Евгениев, Димитър Димитров. Фотограф е Ивайло Станев, а художник на плаката Янина Петрова.

Всеки един диктатор има склонността да се самообожествява, той до последно не вярва, че прави зло, а тъкмо обратното”, казва за ролята си на Калигула Деян Донков.

Да го видим!

1 КОМЕНТАР
1
Iva Georgieva
24 October 2017, 22:08

Донков е бездарен, еднопластов актьор с крайно ограничен емоционален диапазон. Не разбирам защо се сипят очевидни лъжи за качествата на този постедстврн актьор, който не може да изиграе роля, различна от тази на човек с ментално разстрйство...

ТВОЯТ КОМЕНТАР