Олио за коса: необходимата сила за есента

8 основни масла, които ще върнат блясъка и силата на косата

Люба Вангелова 22 September 2017

Овлажняване, подхранване и ревитализиране – това са основните проблеми, пред които сме изправени в началото на всеки нов сезон. Засягат както кожата, така и косата. И, ако на кожата осигуряваме екстра доза енергия с помощта на серуми и концентрати, за косата тази роля играят маслата.

Известно е, че маслото като грижа за косата е дошло при нас от Изтока. Едва ли това има нещо общо с тенденцията за източните влияния в интериора, кулинарията и дори бизнеса, но именно от тази част на света вече заехме продукти като ВВ крема, избелващите козметични средства и дървесните аромати. Популярността на олиото като един от знаковите продукти за грижа за коса е неизбежна – все пак всички отчитаме красотата на косата на източните жени.

С помощта на специални масла можете да върнете силата, блясъка и здравия вид на косата си. Има няколко начина да използвате този продукт. Нанасяйте го преди измиване на косата по цялата й дължина, за да отстраните по-лесно остатъците от стилизиращи продукти. Може да нанасяте масло и преди изсушаване, за предпазване от термичната обработка. Както и да го нанасяте в краищата на косата по всяко време, за да ги поддържате хидратирани.

Ако досега не сте включвали маслото като основна грижа за здравето и красотата на косата си, сезонът е идеален да започнете. Изберете масло от селекцията ни. 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР