Майк Буше пълни фонтан с кола в Пловдив

15 September 2017

Майк Буше

Американският художник Майк Буше ще напълни днес големия фонтан пред Кметството в Пловдив със 70 хил. литра кола собствено производство. Нямам нищо против, ако някой реши да се потопи във фонтана, казва Майк, който има опит с хора, къпещи се в неговата лишена от захар и подсладители кола. Преди няколко години той напълни с нея басейн насред пустинята в Калифорния, в който плуваха наети от него артисти, а Майк засне късометражен филм за акцията.

Бълващият диетична кола фонтан е част от тридневния фестивал Нощ/Пловдив 2017. Майк Буше е в Пловдив по покана на галерия Sariev Contemporary, където се открива и изложба с негови картини – колажи от постери на американски филмови звезди, дорисувани от него.

Майк Буше има богата артистична история зад гърба си. Роденият през 1970 година в Ел Ей артист през 2003 г. пуска своя линия джинси – друг символ на американизма, и с тях „бомбардира“ от самолет Колумбия. На Венецианското биенале преди десетина години построява типична за Америка къща насред лагуната с цел да „обнови“ сградния фонд на Потъващия град. Къщата му обаче влязла в синхрон и също потънала.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР