Цикличното самоунищожение на Калин Терзийски

07 September 2017

Снимка: Петър Драганов

На Кайо Терзийски не може да му се отрекат три неща – първо, че е много талантлив и умее да пише въздействащо, второ – че прави с публичния си образ каквото си иска, без да му пука, и трето – че се самоунищожава циклично, като очевидно за това има нужда от зрители, колкото повече, толкова по-добре.

В момента Калин Терзийски е отново на светлата и спокойна засега страна на живота, трезвен, подготвящ нов роман, написал 300 страници. Разговорът ни с него не е с цел упрек, критика или обвинение, а по-скоро опит да бъде разбран един много талантлив човек с неведомите завои в житейската пътека, която избира. "На всеки му липсва по нещо – казва той, – а аз опитвам от всичко едновременно. Ям миш-маш със сладолед, пия шампанско на закуска, мляко – на вечеря. Правя каквото си искам. Животът ми прилича на непрекъснато редуване на горещи и ледени душове и на имането с нямането на вода", казва той.

За връзката му с Елен Колева, за участието във "Фермата", което приключи с престой в болницата, за работата му като бивш директор при Господ Бог, за самоунищожението и алкохола четете в септемврийския брой на EVA.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР