Градски легенди на добрия вкус, част 2

Разплитаме тайните на непреходната елегантност с колекцията H&M Studio AW17 и Сандра Клинчева

eva.bg 05 September 2017

Сандра е с блуза и панталон H&M Studio AW17, обувки Н&М

Снимка: фотография Елена Ненкова, грим Слав, коса Гергана Ангелова за Arlet Stars, гардероб H&M Studio AW17. Кадрите са заснети с любезното съдействие на Generator

Вдъхновени от комбинацията между дръзкия уличен стил на метрополиса, всепризнатите модни класики и майсторските заемки от мъжкия гардероб, рисуващи новата колекция H&M Studio, поканихме четири не по-малко вдъхновяващи дами да разкрият своята гледна точка към елегантността – в модата и стила си на живот.

Представяме ви Сандра Клинчева, съосновател и дизайнер на moré noir

Обрисувай ни твоята представа за градска елегантност.

В основата са комфортът, силуетът и материите. Силуетът е това, което определя сезонността и градското усещане, докато материите са водещи и се повтарят в почти всеки съответен сезон – вълна, кашмир, блендове, фини полупрозрачни тъкани. Миксът между тях е елегантност, която виждаме и в колекцията тук – като комбинацията на вълна с полупрозрачен ефект. Това е страхотно, хареса ми много.

фотография Елена Ненкова, грим Слав, коса Гергана Ангелова за Arlet Stars, гардероб H&M Studio AW17. Кадрите са заснети с любезното съдействие на Generator

Какво е първото ти впечатление за колекцията H&M Studio AW17?

Асоциирам я с нещо от сорта на “момичето среща момчето”… В колекцията има страшно много заемки от мъжкия гардероб, но според мен това също е част от градската култура. Харесвам този микс, много ми е комфортен като усещане.

Кои са твоите любими модни класики?

Кецове, кожено яке, сако. Това са нещата, без които като че ли не мога и винаги нося. Също мъжките боти, бижутата, които никога не свалям, денимът и ризите във всякакъв вид.

В какво ще инвестираш през новия моден сезон?

Още не съм се замисляла, толкова много живея в лятото! Дори и заради нещата, върху които работя в момента съм потънала изцяло в лятото… Но все пак мисля, че ще си взема едни готини кубинки – много ми се носят. Бих си купила и някакво приятно пухено яке, което да мога да нося в града в комбинация и с пола, и с панталон. Искам да си намеря и перфектната шапка за зимата.

Поглеждайки назад към времето, как се промени отношението ти към модата и собствения ти гардероб?

Честно казано, от дълги години моите класики са си моите класики. Може би това, което оставих генерално са големите чанти. Вече предпочитам малка чанта и ако се налага – съпътстваща голяма, в която са побрани компютри, тефтери и т.н. Но вече отказвам да нося в една чанта всичко, категорично не желая тежестта й!

Кой е най-добрият моден съвет, в който си се вслушала?

Всичко е стил, а не мода. Стилът е нещо много комплексно и модата е една малка част от него. Много вярвам в това.

А житейски такъв?

Много често чета неща, които ми харесват и са ми харесвали, те се променят във времето и според ситуацията, в която се намирам – т.е. според нуждите! Но оставяйки шегата настрана, последното, което страшно много ми хареса бе интрото към интервю с един човек, който казва, че най-хубавото пожелание за рожден ден за него гласяло: “И да го караш леко, леко…” В смисъл – да си над нещата. За мен това е формула, която много мечтая да приложа във всичко – от личния си живот до работния си такъв. Защото от опит знам, че когато прекалено много се ангажираш, впрягаш, мислиш, очакваш – всичко изглежда по-трудно! А то всъщност не е.

Каква е идеалната сутрин за теб?

Тази, в която не ме буди алармата. Оттам насетне – да покарам колело, да закуся навън с хората, които обичам, като цяло да не бързам. Такива неща.

А какъв ще е финалът на този ден?

Перфектният финал ще е, ако мога да отделя малко време за себе си под формата на някакъв спорт. Всъщност, йогата е идеален завършек за който и да е ден.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР