Градски легенди на добрия вкус, част 1

Разплитаме тайните на непреходната елегантност с колекцията H&M Studio AW17 и топмодела Нора Шопова

eva.bg 01 September 2017

Снимка: фотография: Елена Ненкова грим: Слав коса: Гергана Ангелова за Arlet Stars, гардероб: H&M Studio AW17. Кадрите са заснети с любезното съдействие на Generator

Вдъхновени от комбинацията между дръзкия уличен стил на метрополиса, всепризнатите модни класики и майсторските заемки от мъжкия гардероб, рисуващи новата колекция H&M Studio, поканихме четири не по-малко вдъхновяващи дами да разкрият своята гледна точка към елегантността – в модата и стила си на живот.

Първата от тях е топмоделът на Ivet Fashion Нора Шопова.

Обрисувай ни твоята представа за градска елегантност.

Първата ми асоциация е широка, удобна и много семпла дреха. Знаем колко важно е една жена да се чувства добре в дрехите и тялото си, и същевременно като съвременна градска жена да изглежда малко по-класно. В ежедневието си не обичам да експериментирам с прекалено екстравагантни облекла, затова залагам на по-изчистена кройка и в ролята на акцент – цвят или бижу.

фотография: Елена Ненкова грим: Слав коса: Гергана Ангелова за Arlet Stars, гардероб: H&M Studio AW17. Кадрите са заснети с любезното съдействие на Generator

Какво е първото ти впечатление за колекцията H&M Studio AW17?

Като усещане колекцията ме връща назад във времето. Роклята, с която съм облечена, хем ме препраща в друго време, хем нежно подчертава женствеността с разкроения си силует, гол гръб, комбинацията от плътни и прозрачни материи. Всички тези усещания събрани в едно изобразяват жената като лекота...

Кои са твоите любими модни класики?

В гардеробa ми винаги ще има място за пола с висока талия и дължина до коляното. Това е любимият ми силует – мога да нося такива поли всеки ден и всеки сезон! Обичам черните гащеризони и ботите – било то тип кубинка или с лек ток. Харесвам и дългите връхни дрехи, особено начина, по който се веят след мен, вървейки по улицата.

В какво ще инвестираш през новия моден сезон?

Със сигурност ще инвестирам в огромен мек кашмирен пуловер! Ще го нося с една красива яка под него и отсега усещам удобството му – всеки ден, по цял ден. Ще инвестирам и в палто. Досега не съм имала достатъчно смелост да избера палто от естествена кожа, но може би тази зима ще дръзна да направя тази специална покупка.

Кой е най-добрият моден съвет, в който си се вслушала?

Максимум три цвята. Преди да започна да работя като модел, носех много цветове и бях супер смела в съчетанията си – както всеки един тийнейджър. Докато в един момент не осъзнах, че три цвята са напълно достатъчни, за да може една жена да е хем искряща, хем различна, хем елегантна.

А най-добрият житейски съвет?

За да постигнем нещо, трябва да бъдем смели и да излезем от зоната си на комфорт. Така не обичам – като един истински представител на зодия Рак – да излизам от зоната си на комфорт, но истината е, че всичко хубаво в живота ми се е случило именно когато съм прекрачвала тази линия.

Каква е идеалната сутрин за теб?

Тази сутрин, например. Винаги ставам преди половинката си, за да имам своето време да бъда абсолютно сама, правя си чай или кафе, приготвям закуска и сядам на терасата за 15 минути на идеален покой. Така се зареждам със спокойствие и енергия още с началото на деня.

А какъв ще е идеалният финал на този ден?

Чаша вино с приятели!

H&M Studio AW17 за жени и мъже ще откриете в селектирани магазини и онлайн от 14 септември, а в България колекцията ще бъде в продажба в магазин H&M Витоша 6, както и онлайн на hm.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР