Градска елегантност в режим 24/7

С вдъхновенията в новата колекция H&M Studio за есен-зима 2017

eva.bg 14 August 2017

Представете си креативния заряд и неугасващата градска енергия на Ню Йорк. А след това - комбинацията между дръзкия уличен стил на метрополиса и непреходната елегантност на всепризнатите модни класики... В техния микс се крие новото вдъхновение на колекцията H&M Studio за студения сезон, създадена в сътрудничество с френския стилист базиран в Ню Йорк Ludivine Poiblanc. Отправна точка за моделите са заемките от типично мъжкия гардероб и съчетанието им с женствени силуети, артистични принтове с графити и смели пънк идеи. Усещането за безстрашен и същевременно елегантен резултат, допълват миксът от текстури, щампи и материи, перфектната кройка обогатяваща силуета i изтънчените приглушени цветове – всички внимателно подбрани за да отговорят на нуждите на модерната жена и търсенето на стилен комфорт в гардероба й.

В тон с настроението на дамската линия H&M Studio AW17 е и мъжката част от колекцията, която ще фокусира вниманието на момчетата върху стилистични препратки към алпинизма, носещи функционални детайли към иначе класическия мъжки гардероб. Така познатите връхни облекла като бомър якето и палтото с реглан ръкав са преработени от нова гледна точка, плетивата са тежки, а чисто практичните детайли (интегрирани колани, гумирани копчета и стопери) контрастират на фона на изчистените силуети. “Създаването на сблъсък между традиционното мъжко облекло и атлетиката на алпинизма подчертава идеята за качество като нов акцент в модата. В този смисъл, присъства не само контрастът в материалите, но и специалното внимание, отделено на балансирането на нови модерни силуети с класическите,” казва Андреас Льовенстам, главен дизайнер мъжко облекло в H&M.

И това не е всичко! Броени месеци преди емблематичният парижки концептуален магазин colette да затвори завинаги врати, ценителите му ще се зарадват на специалната селекция на H&M Studio AW17. Точно девет артикула включва серията H&M Studio x сolette. Те ще бъдат продавани ексклузивно в colette, заедно със селекция от същинската H&M Studio колекция. Моделите са продължение на основната линия на AW17, но доразвиват идеята й включвайки в палитрата типичното за colette синьо, както и два напълно уникални за селекцията дизайна. „Наистина мислихме за гардероба на модерната жена и от какво се нуждае тя в него - безупречни връхни дрехи, леки рокли, подчертаващи формите плетива и акцентиращи аксесоари. За колекцията H&M Studio x сolette ние не само комбинирахме контрастиращи материи, но и засилихме цветовия контраст с типичното за colette синьо, което създаде по-графична структура и донесе ново, безстрашно усещане ", коментира Пернила Волфарт, главен дизайнер и творчески директор на H&M. H&M Studio x сolette ще бъде налична ексклузивно от 21 август в парижкия концептуален бутик colette, както и в онлайн магазина им, в продължение на две седмици, заедно с избрани артикули от основната колекция H&M Studio AW17 преди официалния й дебют в магазините на H&M на 14 септември. "Съществува истинско изкуство, но все пак и градско настроение в моделите на H&M Studio x colette. Тове не само пасва добре за магазина, но и на жени с подобно мислене по целия свят. Те искат тази комбинация от поразителни, но все пак лесни за носене дрехи", заяви и самата Сара Анделман, основател и творчески директор на colette.

H&M Studio AW17 за жени и мъже ще откриете в селектирани магазини и онлайн от 14 септември, а в България колекцията ще бъде в продажба в магазин H&M Витоша 6, както и онлайн на hm.com.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР