Още причини да отидеш до Пловдив

eva.bg 16 August 2017

До 31 август е изложбата на Димитър Шопов „Хора, години, живот“

Не пропускайте, когато сте в Пловдив, да минете по улица „Отец Паисий“, успоредна на Главната. В галерия SARIEV Contemporary винаги има нещо интересно, което вдига пулса на града.

До 31 август е изложбата на Димитър Шопов „Хора, години, живот“. Звучи като ретроспекция на някакъв изобразителен Метусалем, но истината е, че художникът е млад като възраст, затова пък с тежък куфар от пътувания, приключения и рискове зад гърба си. Работи в специфична техника, наречена от него прерисунка – прерисува картички, опаковки, скрийншотове, етикети, вестници, от натура също „прерисува“, но с ефекта на коментар, на позиция към живота, който се случва на платното. Изложбата следва линията на автобиографичността, документацията, семейната история и пътя на самия художник.

След завършването на Художествената академия Димитър Шопов заминава за Африка, живее там в продължение на 10 години. После Пловдив го печели и сега ателието му е място за творене с помощта на слама, пръст, гипс, тел, камъни, пяна, тръби, дунапрен, ламарини, вълна, маркучи, пепел, Ц 200.

Димитър Шопов е носител на престижната награда БАЗА за 2016 година.

От 15 септември в SARIEV Contemporary ще гостува Майк Буше, който идва за „падането“ на Нощ/Пловдив, 2017. Буше е ерудиран и изключително провокативен автор – известен със създаването на парфюм с аромат на долари и на кока-кола, с която рисува и пълни басейн с къпещи се хора.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР