Салата с печени зеленчуци

Кой казва, че здравословната храна е скучна?

Диана Шингарова 25 July 2021

Снимка: Диана Шингарова

Тази лесна лятна рецепта е добра на вкус както топла, така и студена. Не се ограничавайте, а импровизирайте със зеленчуците според сезона и вашите предпочитания.

Необходими продукти: 1 средна по размер тиквичка, 1 патладжан, 1 голям морков, 1 червена и 1 зелена чушка, 1 глава червен лук, 100 г челядинки, чипс от 100 г бекон, мащерка, салвия и рукола за декорация; зехтин, сол и балсамико за овкусяване.

Начин на приготвяне: Нарежете тиквичката и патладжана на шайби с дебелина 5 мм, от морковите направете лентички с помощта на белачка за картофи, карамелизирайте лука в зехтин с щипка захар и балсамико. Извадете лука от тигана, след него в същата мазнина пригответе гъбите челядинки, като овкусите с малко свежа мащерка, извадете ги, когато са готови. След това сгответе тиквичката и патладжана, пригответе чипса от моркови и сложете върху кухненска хартия, за да отстраните излишната мазнина. Пригответе и чушките. Направете си и хрупкав златист чипс от бекон. Поднесете зеленчуците във вид на красива „кула“, овкусете със сол, балсамов оцет и зехтин с наситен вкус на маслини.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР