Саня Армутлиева и остров Самос

Кое е най-доброто място за релаксация, къде да отседнем, какво да пазаруваме, какво да облечем?

eva.bg 28 July 2017

Снимка: личен архив

Влюбена в гръцкия остров Самос, Саня и това лято няма да му изневери. Той е в източната част на Егейско море (до крайбрежието на Мала Азия), наричан е вечно зеленият остров и се смята за родно място на богинята Хера. Прочут е със самоското вино и честно казано, нямаме търпение да опитаме някой от сортовете му – като „Самос нектар“ например.

Друга запазена марка на острова е узото „Йокаринис“. Историята му започва през 1910 г., когато Елени Йокарини започнала да произвежда узо, известно като „Узото на вдовицата“, и поколения наред традиционната рецепта за неговата дестилация е грижливо запазена.

Още изкушения: едни от най-вкусните бадеми в региона и до съвършенство приготвените сушени кайсии също са сред специалитетите на този гръцки рай.

С какво те спечели остров Самос?
Това е един от най-зелените острови в Гърция, с изключително разнообразен природен пейзаж и с много възможности да комбинираш плаж с планинско колоездене и преходи, скално спускане, каране на каяк. На Самос има и страхотни отдалечени от всякакви главни пътни артерии плажове, до които се достига само по вода или с ходене.

Какво да опитаме?
В Гърция сме си като у дома. Всичко.

Къде да отседнем?
Най-добрият вариант е да си наемете къща. Колкото по-далеч от туристическите райони на острова, толкова по-добре.

Какво да пазаруваме?
Гръцка биокозметика, а и пазарите за плодове и зеленчуци просто не са за изпускане.

Какво да облечем?
Бански и метната отгоре леко развлечена тениска. Цял ден.

Кое е най-доброто място за релаксация?
Mikro Seitani и Megalo Seitani са любимите ми плажове. Стигаме там, екипирани с туристически обувки, но всяка минута е удоволствие!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР