Разходка из острова на Фейт Хил и Тим Макгроу

Двамата имат свой остров на Бахамите, който показаха на Architectural Digest

eva.bg 29 June 2020

Снимка: Architectural Digest

Кънтри певците Фейт Хил и Тим Макгроу не просто купуват собствен остров, а построяват малко райско кътче на Бахамите. Все пак – след повече от 20 години заедно, те не само си довършват изреченията, а и развиват особен начин на говорене, в пълна хармония с цялостта им като двойка.

Когато за първи път виждат мястото, има единствено една малка барака. Кръщават своето райско кътче “Lîle dAnges(островът на ангелите) още когато го купуват през 2003.

Площта му е около 80 дка и преди до построят къщата се помещават в осем павилиона, свързани от покрит със слама покрив. Наивно начинание, нали? През 2012 решават, че е дошло времето за по-сериозна сграда, но тогава нямат и представа, че ще трябва да построят и всичко останало. „Буквално трябваше да изградим малък град“, казва Фейт Хил.

Освен тяхната къща, те трябва да изградят и постройки за персонала, както и да направят собствена инфраструктура, да прекарат вода и електричество.

Обръщат се за помощ към McAlpine – бюро за архитектура и интериорен дизайн, с което са работили за домовете си в Нашвил и Тенеси. Според архитекта Боби Макълпайн най-важният му въпрос към тях е бил как точно си представят техния малък рай. За креативна двойка като тях двамата, „суровият“ вид на острова е особено важен – той е неземно красив със своята чиста вода и бял пясък. И понеже в рая няма как да живееш по същия начин като в цивилизацията, е направил така, че всяка стая да е като отделна сграда, имаща директен излаз на плажа.

Самата певица разкрива, че искали да бъдат свързани максимално с природата – „бризът, който влиза в стаята, е в състояние да ти промени живота, а целият остров докосва душата“. Съпругът й добавя, че преди да канят гости, са искали да завършат всичко така, че те да го усетят по същия начин – релаксиращ, див и чист. Затова крайният резултат е, че освен функционална, къщата успява да се впише перфектно в околната среда.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР