Кейти Пери: Време е за ново начало

За 32-те си години Кейти е била главна героиня в много и различни приказки. Някои са драматични, други забавни, трети с еротичен привкус...

Деяна Ангелова 28 June 2017

Снимка: getty images

„Не се нуждая от Принца, за да имам своя happy ending“, казва Кейти Пери. Може би затова не бе застигната от традиционните „съболезнователни“ коментари в социалните мрежи, след като се раздели с Орландо Блум. Двамата бяха заедно 15 месеца, разделиха се като приятели и въпреки че приказката свърши без „и заживели щастливо“, този път Кейти наистина си получи щастливия край. Защото от участието си в предишните истории научи една от най-важните поуки: няма нищо по-хубаво от новото начало.

За 32-те си години Кейти е била главна героиня в много и различни приказки. Някои са драматични, други забавни, трети с еротичен привкус... В началото обаче беше една поучителна.

Приказка за Бог и Дявола

Родителите на Кейти са пастори от Петдесятната църква. Те са така наречените преродени християни – имали много бурна младост, но след това преоткрили християнството и станали строго религиозни. Кейти има по-млад брат и по-голяма сестра. От 3 до 11-годишна възраст тя непрекъснато обикаля страната с родителите си покрай църковните им дела. Накрая се установяват за постоянно в Санта Барбара. Докато расте, Пери посещава религиозни лагери и ходи на църковно училище. Семейството им е много бедно и често разчитат на помощи дори по отношение на храната, която слагат на масата си.

Нищо обаче не може да разклати вярата им в Бог. Родителите й са толкова строги, че не позволяват на децата си да ядат корнфлейкс Lucky Charms, защото думата luck напомняла на майка им за Lucifer (Луцифер). Пак заради дявола така наречените дяволски яйца (подлютени пълнени яйца) трябвало да бъдат наричани ангелски яйца. На Кейти й било разрешено да слуша само госпъл, но покрай приятели успяла да се добере до няколко CD-та, чрез които открила популярната музика. От деветгодишна пее в църквата на родителите си. На 13 получава първата си китара като подарък за рожден ден.

Сигурно вече сте се досетили как завършва тази приказка – подобно на много други деца, израснали в строго религиозни семейства, тя решава да се разбунтува и да обърне гръб на религията. „Очите ми се отвориха за рая в мига, в който се натъкнах на запис на „Куин“. От този момент бях завинаги спасена“, казва Кейти. И тя се оказва не просто спасена. В този момент бъдещата звезда попада в коренно различна приказка.

Приказка за свободата

През 2008 г. Кейти Пери става световноизвестна. И го прави със сингъла си „I Kissed A Girl“. Да, момиченцето от религиозното семейство започва да пее за това, как е целунала момиче и много й харесало. Както може да се досетите, реакцията на родителите й е бурна. Те заклеймяват песента като „отвратителна“, а Кейти трябвало да се „засрами“ от поведението си.
„Кейти знае колко сме разочаровани с баща й от нея. Не мога дори да слушам тази песен. Когато я пуснат по радиото, навеждам глава и започвам да се моля“ – казва майка й в интервю за медиите по повод грандиозния успех на дъщеря си.

За щастие, след време Кейти и родителите й успяват да се помирят. И досега обаче призовават всички да се молят за дъщеря им, въпреки че самите те се научили да я приемат такава, каквато е. Даже на моменти се гордеели с нея. Що се отнася до самата Кейти, нейната голяма драма се оказват не родителите, религията или Бог, а принцовете. Оказва се, че в приказката на Кейти те не са непременно положителни герои.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР