Фестивално лято

Кои са най-добрите музикални фестивали в Европа, които си заслужава да посетим

Александра Рамирез 19 June 2017

Лято е! Мислите умишлено бягат от задачите и отговорностите, реят се из въздуха и мечтаят за открито небе, музика, кал до коленете и усмивки до ушите. Фестивалният сезон на Европа започна! Логично, вместо да стоим пред компютъра, ни се иска да грабнем сака и да отпрашим към първата дестинация, да се потопим в онази безгрижна атмосфера, която знаем, че е там и ни чака. Ето нашата селекция за най-добрите музикални фестивали в Европа.

Glastonbury (21-25 юни) С хедлайнери като Radiohead, Foo Fighters и Ed Sheeran фестивалът в английския град Гластънбъри се разпродава за минути. Също така е един от най-уважаваните от самите музиканти, които дават мило и драго, за да влязат в програмата.

Roskilde (24 юни – 1 юли) Датският град Роскиле също ще бъде озвучен от Foo Fighters, а освен тях можем да чуем и Arcade Fire, Justice, Moderat/Modeselektor и много други банди.

Download (9-11 юни) Английският фестивал се провежда в Дерби и е сред предпочитаните за любителите на тежкия звук. Начело са System of a Down, Biffy Clyro, Aerosmith и Slayer.

Summer Well (12-13 август) Само на няколко часа разстояние, един от най-популярните фестивали в Букурещ ще приюти на една сцена Editors, Metronomy, The Kills, Glass Animals, Interpol и още няколко имена, които си струва да бъдат чути - още повече под открито небе.

 

EXIT (5-9 юли) Тази година начело на фестивала в Нови Сад ще са The Killers, Liam Gallagher, Hardwell и The Jesus & Mary Chain. Няколкото сцени предлагат мелодии за всяко ухо – от поп и техно до хеви метъл.

Ultra Europe (14-16 юли) Най-големите DJ в световен мащаб ще разтърсят с техно ритми адриатическото крайбежие на Сплит в Хърватска. Хедлайнери са David Guetta, Martin Garrix, Axwell ^ Ingroso и Armin van Buuren.

Sziget (9-16 август) На унгарска земя, в красивата Будапеща се провежда един от най-любимите фестивали, чиято репутация е толкова добра, че всяка година се разпродава тотално, без особено маркетингово усилие. Тази година водещи в програмата са Kasabian, Major Lazer, Wiz Khalifa, Macklemore и Ryan Lewis.

Tomorrowland (21-23 и 28-30 юли) Това е може би най-голямото шоу за електронна музика на планетата. С изключителен размах на визуализации и светлини, то се провежда в Бом, Белгия и тази година ще се води от Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Alesso.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР