Денят на Африка

20 May 2017

Дори да не сте ходили в Африка или да нямате възможност да го направите, Африка може да дойде при вас. За втора поредна година сдружение Културовеци организира празник по случай Денят на Африка. Кога? На 27 май! Къде? В София, клуб Culture Beat!

Събитието стартира в 11.30 часа и всеки дошъл ще може да се потопи в света на горещия континент посредством внимателно подбран декор и музикален фон, тематични шатри, кът за разговори, кът за прически, щандове с традиционни храна, дрехи, бижута и сувенири. През целия ден ще тече програма по часове с танцови, музикални и занаятчийски работилници, както и разкази на пътешественици. Децата ще срещнат Африка в игрите и образователните занимания, предвидени за тях в детския кът. Кулминацията на дневното събитие ще бъде осъществяване на диалог в реално време между българския фолклор и африканската традиция.

Вечерта ще продължи след 21.00ч. в ресторант и лаундж бар Дубайски нощи (Dubai Nights Restaurant and Lоunge). За музикално-танцовата атмосфера ще се погрижат диджеи от Нигерия и България, които ще пускат селектирани традиционни и модерни африкански ритми (сукус, меренге, афро бийт, афро джаз, и др.).

Повече информация може да откриете тук.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР