Прогноза: червено и розово

Бюти синоптиците са категорични – не излизайте навън без руж в дамската чанта

Свобoда Сидерова 29 April 2017

Chanel

Дойде времето на силните жени. Гръмките изявления от подиума значат само едно – никакви полумерки. Иска се смелост за нещо радикално. Какво ще кажете за червени слепоочия? Kenzo акцентира върху двете страни на челото и външния край на скулите, или казано простичко – изтрива границите между сенките и ружа. Повишената руменина трябва да се вижда отдалеч, иначе не се зачита. Сега вече никой не може да ви накара да се изчервите втори път. Същата техника дрейпинг (от drape – драпиране), но в розово, използват Adam Selman и Fenty Puma By Rihanna. Chanel призовава за чувство на мярка: сенките и ружът са нанесени с широки небрежни мацвания почти паралелно едно на друго в посока към слепоочията.

Дрейпинг Визажистите вдъхват нов живот на контурирането с два нюанса руж. По „цветното сияние“ от 80-те, както наричат дрейпинга, си падат Мадона, Фара Фосет, Шер... и по всяка вероятност майка ви. Червеният руж се нанася покрай скулите, по диагонал – от ухото до средата на бузата, розовият – на изпъкващата й част. За разкош се добавя малко на слепоочията и средата на брадичката. Благодарение на освеженото лице изглеждате така, все едно цяла вечер сте купонясвали в прочутото Studio 54.

За да не изглежда макиажът бутафорен и при суха кожа, използвайте полупрозрачна кремообразна текстура. При смесена и мазна – компактен руж.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР