Кралски стил

Кои са десетте най-стилни дами със синя кръв

Александра Рамирез 28 March 2017

Шейха Моза бин Насер ал Миснед

Снимка: getty images/guliver

В миналото жените от аристокрацията често са диктували модните течения, като най-ярък пример е разточителната Мария Антоанета. Днес си имаме Кейт Мидълтън, която води абсолютно всички класации за най-стилна, най-красива и най-следена в социалните медии благородничка. Освен нея обаче има дами, чиято светлина е не по-малко ярка и чийто гардероб заслужава повече внимание. Кралският стил не е само в спазването на добрия тон и етикет по време на официалните събития.

Стилът остава, както е казала мадам Шанел, единствено модата се променя. Излъчването на тези жени с придобита или наследствена титла е величествено във всеки един смисъл на думата, те са начело на монархии, аристократки с бляскав живот в златна клетка. И все пак – коя е направила по-добрия избор – царствени кутюрни одежди с етикет на Valentino, носени от Шейха Моза или съвременен свеж аутфит от Zara върху кралица Летисия?

Шейха Моза бин Насер ал Миснед – втората от трите жени на Шейх Хамад бин Халифа ал-Тани, бившият емир на Катар. За Нейно Величество „образованието е изискване“ и тя се ангажира активно в подобряването на образованието и различни социални реформи за маргинализирани деца и жени по света.

Облеклото й съответства с религиозните възгледи на арабските страни и именно тук Шейха Моза изпъква – царствени мантии, дълги поли, рокли и шлифери от изящни материи. Известен е афинитетът й към европейските кутюрни ателиета и най-вече към Valentino.

 

Принцеса Елизабет фон Турн унд Таксис – бащата на немската благородничка е 11-ят принц фон Турн унд Таксис. Тя е автор в английския Vogue, живее в Лондон и е редовен посетител на Модните Седмици. Известна е още и под псевдонима TNT. Стилът й е свеж, градски и модерен.

 

Кралица Летисия – съпруга на испанския крал Фелипе, а преди това Нейно Величество е била изявена журналистка. Тя е сред спряганите за най-стилния дами след Кейт Мидълтън и точно като нея редовно може да бъде видяна да носи съвсем достъпни брандове. Това, разбира се, води до моментално изкупуване на въпросните артикули.

Татяна Санто Доминго-Казираги – съпруга на Андреа Казираги, който е най-големият син на принцесата на Хановер Каролин и е четвърти подред за трона на Монако. Когато не е на официални събития с кралското семейство, залага на артистични и леко екстравагантни материи и кройки.

Шарлот Казираги
Шарлот Казираги – второто дете на принцесата на Хановер Каролин и осма подред за трона на Монако. Макар и без титла, тя има синя кръв и обаятелното излъчване на актрисите от старите холивудски филми. Тъкмо затова всяко произведение на висшата мода й стои по мярка и може би тъкмо затова попада сред фаворитките на Лагерфелд.

Принцеса Салва Ага Хан – американка, родена с името Кендра Спиърс, тя се омъжва за Рахим Ага Хан, принц на исмаилитите. Преди това е била модел с доста успешна кариера. Трансформацията й от високия подиум до двореца ражда семпла и стилна визия, съвсем различна от предишното й рокендрол секси излъчване.

 

Принцеса Кейша Омилана
Принцеса Кейша Омилана – казват, че нигерийският принц Кунле Омилана чакал цели 40 минути, за да може да й каже, че е най-красивата жена на света. Две години по-късно й признава, че е от кралски произход и я прави своя съпруга. Нейно величество е модел и филантроп и предпочита цветни, заредени с емоция рокли.

Принцеса Шарлен – бивша Олимпийска състезателка по плуване, родена в Южна Африка. През 2011г. тя се омъжва за принц Албер II Монакски. Предпочита приглушени или монохромни тонове и минималистични съчетания.

 

Кралица Рания
Кралица Рания – Нейно Величество е съпруга на краля на Йордания Абдула II бин ал-Хусейн. Гардеробът й е образец за съвременна аристократка – семпли, ненатрапчиви, но никога скучни ансамбли.

Кейт Мидълтън – Херцогинята на Кеймбридж е съпруга на принц Уилям и е абсолютен фаворит на папараците и не само. Мястото й сред най-добре облечените хора в света е напълно заслужено. Тя е елегантна, никога натруфена, с лъчезарна усмивка и всяка нейна визия се носи с лекота.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР