Нямало равенство в Холивуд

eva.bg 15 March 2017

Снимка: getty images/guliver

И Ан Хатауей надигна глас в подкрепа на актрисите, които се борят за равенство с мъжете както по отношение на заплащането, така и във връзка с условията на работа. В интервю тя заяви: „Холивуд не е място, в което може да видите равенство между половете. И не го казвам с гняв или осъдително. Това си е статистически факт.“

Хатауей, която преди около 11 месеца стана майка за първи път, се завърна бързо на снимачната площадка, но в изцяло женски колектив. Тя участва във филма „Ocean's Eight“, в който всички осем главни персонажа се играят от жени, а половината от тях са майки. „Преди началото на снимките Сандра Бълок ми се обади и каза, че възнамеряват да превърнат снимачната площадка в място, на което децата са добре дошли. Каза ми да не се притеснявам и да доведа сина си, защото всички там обичат децата. Така че, промяната ще се случи, но са нужни хора като Сандра Бълок, които имат силата и волята да искат промяната“, коментира още Хатауей.

Наскоро тя изнесе реч в подкрепа на платеното майчинство, което в рамките на САЩ е несъществуваща екстра. В следващите четири години Ан Хатауей ще е посланик на добра воля към ООН и заяви, че ще се фокусира именно върху този проблем и правото на майките да не се чувстват виновни, че са с децата си, вместо веднага да се връщат на работа.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР