Всички заедно! #TiedTogether

Какво означава бялата бандана и защо всички ще я носят по време на Седмиците на модата

Александра Рамирез 10 February 2017

Инициативата #TiedTogether носи послание за единство. Провокирана е от терористичните атаки, отнели много невинни човешки животи и все по-разрастващото се усещане за несигурност в света. Ясно е, че в модата визуалните образи говорят по-разбираемо от всякакви думи. Тъй като белият цвят се асоциира с мира, посланието на бялата бандана е, че всички сме свързани независимо от раса, сексуална ориентация, пол или религия.

Имран Амед, главният редактор на Business of Fashion, разпространи лично обръщение и разбуни духовете точно в навечерието на старта на февруарските модни седмици. BoF кани всички като глобално общество, модно или не, да покажем съпричастност, носейки бяла кърпа на ръката си.

Всеки е добре дошъл да се включи и единственото изискване е да завърже бял шал, лента или бандана около китката, врата, главата или чантата. След това да се снима и да качи в социална мрежа по избор с таг #TiedTogether и да покани приятели, познати и семейство да се присъединят.

Първият включил се е Томи Хилфигер на шоуто си в Лос Анджелис. Очаква се много дизайнери да го последват, както и модните критици и преса, гостите и разбира се, техните фенове и последователи. Февруарският моден месец е сред най-натоварените с дати в Ню Йорк, Лондон, Париж и Милано, а влиянието на социалните мрежи като Инстаграм, Туитър и Фейсбук би могло да окаже мощна съпротива срещу насилието във вербална и физическа форма и да подпомогне осъзнаването, че всички сме едно цяло.

BoF помоли всички от индустрията да намерят начин да включат бялото послание във визиите си – дизайнерите – в ревютата и дори за финалния поклон, моделите – по време на кастинга и между шоутата, фотографите – да хванат повече хора с бяла бандана в кадър и редакторите – да включат движението в своите статии.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР