Житната диета на Дънов

Време е за 10-дневния пречистваш режим

Александра Рамирез 07 February 2017

След първото пълнолуние на февруари според учителя Дънов е най-доброто време да започнем 10-дневната пречистваща житна диета. Тази година пълнолунието се пада на 11-ти, а най-подходящ ден за старт на диетата е 15 февруари. Консумират се няколко традиционни български продукта, които трябва да са екологично чисти. Този хранителен режим се прави, за да освободим натрупаните токсини в тялото и отрицателните емоции и да направим място на новата, по-чиста енергия, настъпваща с идването на пролетта.

Какво ни трябва: 1кг био жито или био лимец, 30 ябълки, 90 ореха, екологичен мед, вода.

Дневният прием следва да бъде разпределен на 100 г жито, 3 ябълки (за сърцето), 9 ореха (за мозъка), до 3 лъжици мед (за кръвта) и около 1.5 до 2 литра преварена изворна или трапезна вода. Житото се приготвя вечер в буркан, термос или друг съд и се залива с 2 чаени чаши много топла, но не гореща вода. Сутрин тази вода се изпива „за закуска“ много бавно, тъй като е изключително питателна. Житото се разделя на три порции, които се овкусяват с лъжица мед. То трябва да е омекнало, може дори да се превари за около минута. Пие се много вода, по желание може да се добави лимон в нея.

След края на диетата следва захранването. На 11-ия ден се прави т.нар „ангелска супа“ от 3 картофа, праз, лук, магданоз, черен пипер и сол (но малко!), които се варят в половин литър вода. По желание се добавя лимон. Разпределя се на 3 порции за целия ден. След това обаче се яде полека – тежките готвени ястия, пици, меса и т.н. се избягват в първата седмица след режима. Тогава се ядат основно плодове, зеленчуци и ядки като постепенно вкарваме по-разнообразни продукти и по-голямо количество.

Житото е изключително ценен хранителен продукт, богат на витамини, минерали, фибри и антиоксиданти. И все пак трябва да се има предвид, че през зимния сезон имунната система и метаболизмът са в застой. Този хранителен режим се прави само ако сте напълно здрави.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР