Гъбена супа за душата
Покажете любовта си, като приготвите нещо вкусно и сгряно с емоция - топла гъбена супичка с много масло
Диана Шингарова 26 October 2024
Топлата и ароматна гъбена супичка за мен е вкусен знак за уют и приятелство. Случвало ли ви се е да се разхождате сред природата и поляната пред вас да ухае на гъби и дива мащерка? Точно това чувство на свобода съм скрила зад тази семпла и лесна за приготвяне рецепта.
Необходими продукти: 50 г масло, 10-15 гъби (печурки, кралски печурки, манатарки), 1 глава лук, 1/2 чаша ароматно бяло вино, 200 мл готварска сметана, сол, черен пипер, мащерка по желание.
В трилитрова тенджера сложете маслото да се разтопи, добавете нарязаните лук и гъби и гответе 10-15 минути, докато гъбите добият приятен златист цвят. Добавете 5 чаши вода и гответе 40-50 минути на умерен огън, разбърквайте. Пасирайте. Ако супата много се е сгъстила, добавете още малко вода. Овкусете със сол и черен пипер. Сложете на котлона отново да заври. Прибавете с бъркане сметаната. Поднесете с резенчета пържени гъбки, крутони и стръкчета свежа мащерка.
Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com
Къде е виното?