Гъбена супа за душата

Покажете любовта си, като приготвите нещо вкусно и сгряно с емоция - топла гъбена супичка с много масло

Диана Шингарова 29 ноември 2018

Топлата и ароматна гъбена супичка за мен е вкусен знак за уют и приятелство. Случвало ли ви се е да се разхождате сред природата и поляната пред вас да ухае на гъби и дива мащерка? Точно това чувство на свобода съм скрила зад тази семпла и лесна за приготвяне рецепта.

Необходими продукти: 50 г масло, 10-15 гъби (печурки, кралски печурки, манатарки), 1 глава лук, 1/2 чаша ароматно бяло вино, 200 мл готварска сметана, сол, черен пипер, мащерка по желание.

В трилитрова тенджера сложете маслото да се разтопи, добавете нарязаните лук и гъби и гответе 10-15 минути, докато гъбите добият приятен златист цвят. Добавете 5 чаши вода и гответе 40-50 минути на умерен огън, разбърквайте. Пасирайте. Ако супата много се е сгъстила, добавете още малко вода. Овкусете със сол и черен пипер. Сложете на котлона отново да заври. Прибавете с бъркане сметаната. Поднесете с резенчета пържени гъбки, крутони и стръкчета свежа мащерка.

Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com

фотография Диана Шингарова

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР