Даровете на природата

Няколко идеи, с които можете лесно, бързо и с удоволствие да направите приятна декорация

Диана Шингарова 24 November 2016

Снимка: Диана Шингарова

Есента е толкова богата на цветове и въпреки че вече е към края си, пак може да се вдъхновите от нея и да се заиграете като художник с даровете на природата. Преди няколко седмици по време на една приятна съботна разходка с децата събрахме кестени, жълъди, шипки, листа, купихме красиви тикви от пазара. Ето и някои идеи, с които можете лесно, бързо и с удоволствие да направите декорация с тях.

Семпла, но красива е декорацията с царевични стръкове, прихванати с листо. Добре е да го навлажните леко, защото тогава омеква и става пластично. През този сезон царевицата си е запазила натуралните цветове и може да я използвате както за екстериорна, така и за интериорна декорация.

Големият венец е с шишарки, жълъди, шипки и листа.

Необходима е основа от стиропор, върху която лесно се залепват с топъл силикон (с пистолет). Трябва само да имате идеята за композиция и да си вземете материалите от природата.

 

 

 

 

 

Малкият венец се прави от клонки, които се хващат от единия край в огъната форма и се закачват с обикновен канап.

Хубаво е при тази декорация да се използват само естествени материали. Комбинацията е пак от жълъди, шишарки или шипки.

 

 

 

 

 

Обикновените буркани стават свещници или вази за сухи клонки, ако ги нарисувате с акрилна боя в два пласта. Основата е в синьо, а на рисунките в черно са приказни къщички, луна, нощни птици. Може да се остави ненарисувана част от буркана, за да просветва светлината през нея.

Оранжевите физалиси са много искрящи и в комбинация с всичко, което има в двора или в парка – кестени, жълъди, орехи, – са лесна украса.

Аз ги аранжирах в един приятен антикварен предмет – нощви за месене на хляб, но може да ги сложите в стъклени купи или кошници. Физалисите може да се нанижат на гирлянд от светещи лампички и композицията става още по-ефектна.

 

 

 

Кошницата е пълна с цветни тикви, каквито все още може да намерите по пазарите. От тях могат да се приготвят ефектни свещници, като махнете дръжката и издълбаете част от тиквата. Поставете вътре чаена свещичка. Може да се използват при подредба и аранжировка на масата за по-тържествени случаи. Ако издълбаете по-голяма дупка, може да сложите ваза с цветя вътре. Това е най-лесната и семпла декорация на есента.

Каквито стъкленици и шишета имате у дома, може да ги напълните с боб, леща или ронена царевица и да сложите вътре свещ или набрани житни класове от полето.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР