Не знаел, че е гей

eva.bg 14 November 2016

Снимка: getty images/guliver

Дизайнерът Том Форд, който през 2014 година се омъжи за приятеля си Ричард Бъкли, с когото преди това бяха заедно цели 28 години, призна, че много късно е разбрал, че хомосексуализмът изобщо съществува. Чак, когато пристигнал в Ню Йорк на 17-годишна възраст, той открил истинската си сексуална идентичност, за която до тогава изобщо не подозирал.

„Осъзнах, че съм гей, едва на 17, когато дойдох в Ню Йорк. Преди това имах приятелки, бях щастлив с тях, чувствах се добре, а и те бяха щастливи с мен. Предполагам, че до тогава дори не съм си представял, че хомосексуализмът съществува. В Ню Йорк обаче изведнъж осъзнах: О, ясно! Това е!“

55-годишният дизайнер, който напоследък се утвърждава и като много талантлив кинорежисьор, има четиригодишен син Александър. Том Форд споделя, че съвсем съзнателно е изчакал да стане по-възрастен, преди да се реши да има дете, защото като по-млад бил „прекалено пиян“, за да поеме отговорност за друго същество.

Сега, когато е баща, най-много му тежало, че покрай грижите за детето бил принуден да намали броя на душовете, които си взема дневно. „Хората ми се присмиваха, че се къпя по пет пъти на ден. Но откакто станах баща, вече се къпя само по два-три пъти. Със сигурност обаче сутрин се нуждая от половин час във ваната, защото ставам в шест сутринта и имам нужда от време да полежа и да си помисля. Това е моята медитация“, коментира Форд.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР