Любовната история на Том Форд и Ричард Бъкли

След 27-годишна връзка двамата най-накрая станаха съпрузи

Деяна Ангелова 24 May 2014

Снимка: getty images/guliver

Том Форд е срамежлив 25-годишен асистент, когато през 80-те години среща модния журналист Ричард Бъкли. Трябва му едно возене с асансьора, за да реши, че това е човекът, за когото иска да се омъжи. И след 27 години това вече е факт. Модният дизайнер и дългогодишният му любим сключиха тайно брак в САЩ.

"Понякога се случва да погледнеш някого и да усетиш, че си го познавал цял живот“ – твърди Форд. Първата им среща е на модно ревю в Ню Йорк през 1986 г. Две седмици по-късно двамата вече са двойка, на третата среща правят секс, а месец по-късно живеят заедно. Три години след началото на връзката се сблъскват с първото си тежко житейско изпитание. На Ричард му откриват рак на гърлото. Шансовете да оцелее са минимални. Започват тежка битка, която напук на прогнозите печелят. „Преживели сме доста семейни трагедии. Но те в крайна сметка ни правят по-близки. Защото нещата, през които минавате заедно, правят историята ви богата“ – твърди по този повод Том Форд. На 23 септември 2012 г. в Лос Анджелис се ражда синът им. Дават му името Александър. Смята се, че е роден от сурогатна майка. Двамата категорично отказват да разкриват повече детайли.

Форд за първата им среща

Той беше на 38, моден редактор в Women’s Wear Daily. Толкова самоуверен и красив, че те е страх да го доближиш. Погледът му беше пронизващ, лишаваше ме от самоконтрол. Ричард има най-дивите очи, които съм виждал – като на хъски. Не са нито сини, нито сиви, а с цвят, който не сте виждали преди. Десет дни след като го видях за първи път ме пратиха в офиса на списанието му, за да прибера едни дрехи. Щом се отвори вратата на асансьора, видях мъжа с очите с цвят на вода и сребро. Представи се и предложи да ми помогне. Още преди да стигнем етажа, реших, че ще се омъжа за него. Знаех, че е различен. И че каквото и да изпитвам към него, е различно от всичко изпитвано досега.

Бъкли за първата им среща

Видях го на ревюто и веднага отбелязах, че е сладък, много сладък. Усмихнах му се, той плахо ми отвърна. Но след края на ревюто буквално избяга от мен. На първата ни среща започна да обяснява как след десет години щял да показва свои колекции в Париж, щял да бъде милионер. А аз си мислех: Господи, наистина е много наивен. Но докато говореше, усетих как се взирам в очите му и всичко започва да се върти. Осъзнах, че е добър човек с голямо сърце.

Форд за първото „Обичам те“

Няколко дни след началото на връзката ни вече си казвахме: „Май съм влюбен в теб.“ Сега си казваме „Обичам те“ всяка вечер преди да заспим и в края на всеки телефонен разговор, и в края на всеки имейл. Вярвам, че всеки път, когато си помислиш, че обичаш някого, трябва да му го казваш. Ако мислиш, че трябва да го хванеш за ръка или да го целунеш, трябва да го направиш.

Бъкли за живота с Форд

Не мога да си представя да съм без него. Не искам и да си помисля какво ще стане, ако нещо му се случи. За мен има само един – Том. И това все още е мъжът, когото срещнах през 86-а. Мъжът с голямото сърце.

Форд за живота с Бъкли

Едни от най-дългите връзки са между хора от един и същи пол. Доста от хетеросексуалните ми приятели са се женили и развеждали многократно, а ние с Ричард не сме и помисляли за друг. Хората, дори интелигентни и с отворено съзнание, смятат, че гей връзките са основани повече на секса, отколкото на емоциите, което е странно и шокиращо. И няма нищо общо с истината. С Ричард сме свързани завинаги. Когато погледна в очите му, усещам, че се прибирам у дома.

2 КОМЕНТАРА
2
Йорданка
21 September 2021, 15:22

На мен пък ми се струва, че еднополовите бракове за базиране на финансова изгода и конкуренция, още повече, когато историята е свършила с докато смъртта ни раздели!

1
ВР
27 May 2014, 15:13

Боже, "Когато погледна в очите му, усещам, че се прибирам у дома" - това е невероятно и толкова прекрасно! Ето това е любов!

ТВОЯТ КОМЕНТАР