Детокс в Италия

Топ дестинации за пречистване на тялото и духа

Елка Влаховска 07 November 2016

Grand Hotel Abano

Aбано Терме (Abano Terme) в провинция Падуа в Североизточна Италия е градът, който се слави с лековитите си термални извори и усъвършенстваните процедури с кал, които подобряват здравето и имат подмладяващо въздействие. Има изобилие от хотели за всеки вкус и джоб – от луксозните Grand Hotel Abano и Ritz през хотелите клиники като Idrokinesis до местата, където предлагат най-новите методи за детокс, като Ti Sana Detox Retreat&Spa. Общото между тях е, че използват лечебните свойства на местните термални води не само като предлагат разнообразни спа терапии, но и като ги комбинират с лековитата кал в региона за ексклузивни линии козметика, която е без парабени и се изработва на място. Всички места за настаняване, независимо дали са пет- или тризвездни, са обградени с красиви паркове, често с декоративни елементи с историческа стойност, и повечето имат и открити басейни за приятен релакс и улавяне на последните топли слънчеви лъчи.

Според световни проучвания глобалната стойност на антиейдж индустрията е 114 милиарда долара за 2015 г. (през 2011 тя се оценява на 80 милиарда). Обяснението идва и с факта, че пенсионната възраст се увеличава. Акцентът вече не е „колко дълго ще живея“, а „колко добре ще живея“.
За есенен детокс е подходящ ритрийтът в хотел Ti Sana. В датираните от 1711 г. и внимателно реставрирани постройки се прилага по модерен начин индустрията на подмладяването. Собствениците – семейство Д’Анджело – споделят вижданията на известния американски невролог Стивън Тробиани, че човечеството е в процес на преоценка на гледната точка за остаряването. Според него предстои революция в здравеопазването, която ще промени досегашните концепции за медицинска грижа и лечение чрез медикаменти.

В Ti Sana наблягат на превантивната и пречистваща тялото грижа за здравето. След първоначален преглед назначават на всеки индивидуални процедури и диета. През цялото време има наблюдение от лекари от традиционната и холистичната медицина, менюто е безглутеново, вегетарианско и веганско. В допълнение на спа процедурите се изпиват и определени дози термална вода, която уравновесява pH в организма. След седем дни детокс с диета, водни и кални процедури човек се чувства не само отслабнал, по-здрав и по-жизнен, но е и видимо подмладен. Повече инфо – на www.1711.it.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР