Ретро и афро

Свобoда Сидерова 31 October 2016

Макар Дейзи Бюканън, героиня от „Великият Гетсби“, и Анджела Дейвис, американска правозащитничка, да са от различни епохи, те се срещат на подиума. Стилистите им правят предложение, на което не могат да откажат.

Забравените вълни – дан на стила

Страничен път, „щъркелчета“, оформящи буквата S, и мнооого гел за мокър ефект. Стилистите използват стари похвати, за да придадат нежност и изтънченост на прическата. За разлика от 20-те, не е нужно да обработвате в ретро стил цялата коса. В плен на структурните лимби от челото до средата на ушите са Salvatore Ferragamo, Blumarine, Stella McCartney, Opening Ceremony, Dries Van Noten, Mary Katrantzou, Prada и Jenny Packham. Marc Jacobs пък боядисва косата на моделите в черно, за да създаде ефект на израснали корени.

Стига с тази естественост

Опашка, каре, бретон... Всички фалшиви. Наберете смелост и променете визията си с черна перука и изкуствен кичур в жълто (Maison Margiela) или с цветен бретон в стил коя-е-най-красивата-на-земята (Dolce&Gabbana). Givenchy си пада по популярния през 70-те стил пънк във Великобритания. Перуките, с 2 тона по-светли или по-тъмни от естествената коса и с различна текстура, придаваща им малко бабешки вид, създават впечатление за допълнителен аксесоар, а не за допълнение към прическата. „Копите сено“ на Ashish са най-малко запомнящи се, да не кажем психеделични. Виждайки цветното безумие върху главата, в ушите ви звучи фразата „Свобода за Анджела Дейвис!“.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР